Setmanari d'informació local - 138 anys

'Mortadel·lo i Filemó' en català inauguraran el Cinema a la Fresca 2016

4462
Perelló: «Per primera vegada en 20 anys el Cinema a la fresca serà present a un altre punt de la Ciutat». | Ajuntament de Palma

El Cinema a la Fresca, que organitza l'Àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística, compleix 30 anys i ho fa incorporant un nou escenari: la Platja de Palma. D'aquesta manera, del 16 de juliol i fins el 12 de setembre es projectaran 34 pel·lícules, 32 al Parc de la Mar i dues a Platja de Palma, amb la col·laboració de l'Associació Hotelera de Platja de Palma.

El regidor de Cultura,Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística, Miquel Perelló, ha destacat el fet de traslladar el cicle fora del centre de Palma: «Per primera vegada en 20 anys el Cinema a la fresca serà present a un altre punt de la Ciutat. Com a regidoria, ens interessa fer arribar la cultura a tots els pobles i barriades de Palma», segons Perelló.

Segons ha informat l'Ajuntament de Palma, «les pel·lícules familiars s'han programat els dissabtes, tali com ja es feia, per facilitar als pares i mares l'assistència dels més menuts». Pel que fa a l'idioma, es manté la proporció d'altres anys i s'ha programat un terç en català, castellà i la versió original. D'altra banda, es subtitularan totes les pel·lícules a l'anglès quan sigui en català o castellà i al català o castellà quan sigui en versió original.

Les sessions començaran el pròxim 16 de juliol amb Mortadel·lo i Filemó contra Jimmy el Catxondo en català, i acabaran el 10 de setembre amb Los minions.

Algunes de les categories
Platja de Palma: el 4 d'agost es podrà veure La vida de Pi a la Platja de Can Pastilla i el 18 d'agost, Konti-ki als balnearis 6-7 de la Platja de Palma. Ambdues es projectaran a les 21.30 hores en castellà i estaran subtitulades en anglès.

Igualtat de gènere: s'ha programat Pride (17 de juliol) per abordar la temàtica de la igualtat de gènere.

Clàssics: es podran veure tres films clàssics. Melodías de Broadway (26 de juliol) i Cara de Ángel (16 d'agost) es projectaran en versió original subtitulada al castellà. El 9 d'agost s'ha programat Nosferatu, que comptarà amb la música en directe del dj Raphael Marionau.

Cinema familiar: es projectaran sis pel·lícules per a totes les edats. Es tracta de Big Hero 6 (23 de juliol), Los pingüinos de Madagascar (30 de juliol), Cenicienta (13 d'agost), Tomorrowland: el mundo del mañana, Del revés (27 d'agost), Operació cacauet (3 de setembre) i Los minions (10 de setembre).

Grans èxits: El programa inclou grans èxits dels darrers anys del cinema espanyol com, per exemple, La isla mínima (19 de juliol), i dels grans estudis de Hollywood com Interstellar (4 de setembre) o Los juegos del hambre: Sinsajo parte 1 (27 de juliol), a més de títols de la indústria cinematogràfica europea com La professora d'història, o sud-americana, com Relatos salvajes (2 d'agost), entre d'altres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.