Setmanari d'informació local - 138 anys

Busquets: «MÉS és el partit que està en millors condicions d’encarar els reptes que té per endavant la nostra societat»

4364

Aquest dijous vespre s'ha celebrat a Algaida una assemblea de MÉS per Mallorca. Els objectius de la trobada, a la qual han participat més de 150 persones, ha estat valorar els resultats de les eleccions, fer un primer balanç del primer any dels pactes i compartir línies d’acció a partir d’ara, i pensant ja en el nou curs polític i en els 3 anys que queden de legislatura.

La coportaveu de MÉS, Bel Busquets, ha afirmat que «a diferència dels altres partits, ben igual que consultàrem la nostra gent per decidir amb qui ens coaligàvem de cara al 26J, ara compartim col·lectivament i en Assemblea avaluació i reflexió sobre els resultats amb tothom que hi vol participar».

Segons David Abril, «És evident que no hem aconseguit objectius i potser podríem haver fet una millor campanya, però això no hagués romput les grans tendències del vot en clau estatal que han fet mobilitzar els votants conservadors i de l’abstenció de càstig a l’esquerra».

Per a Busquets i Abril, «no es tracta ara de lamentar-nos, sinó de posar fil a l’agulla perquè la tendència a l’alça dels partits conservadors PP i Ciudadanos a les nostres Illes no impedeixi ni el desplegament del conjunt de propostes transformadores dels Acords pel Canvi, ni la renovació de la majoria progressista el 2019. Una reflexió que ens agradaria que fos compartida amb els altres partits, que també signaren els Acords».

Busquets ha recordat que «MÉS és el partit que està en millors condicions d’encarar els reptes que té per endavant la nostra societat, ja vàrem renovar la direcció i aquestes eleccions han suposat un parèntesi inevitable, però mentre altres encara han de fer congressos i processos interns nosaltres ja anam per feines». D’entre les prioritats polítiques dels propers mesos, els coportaveus han destacat les següents:

«Evitar a tota costa durant les properes setmanes que governi Rajoy, influint tant en el marc de la coalició amb Podem com des de la complicitat amb les forces d’esquerres i sobiranistes amb qui compartim feina, des de Compromís a ERC. Per a MÉS Un nou govern del PP A Espanya seria una de les pitjors notícies per a les nostres Illes.

«Avaluar amb les assemblees municipals de MÉS, els espais sectorials i els moviments socials el primer any de pactes, amb l’objectiu de marcar les prioritats del segon any dels Acords Pel Canvi».

«Reforçar l’acompanyament a la immensa tasca institucional que fan els nostres càrrecs a totes les institucions, Govern, Consell i especialment els Ajuntaments».

«Mitjançant les Fundacions de MÉS, elaborar el discurs i la proposta política del nou sobiranisme del segle XXI que volem representar.»

En definitiva, com ha assenyalat David Abril, «volem reforçar el sentit que ens va dur a crear MÉS: el fet que som més gent que vol canviar les coses, que no ens conformam amb la societat que tenim i que la política ha d’estar al servei de la gent i de les aspiracions de llibertat del nostre poble».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.