Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Ajuntament de Palma preveu la «gestió cívica dels casals de barri municipals»

4206
El recinte de s'Escorxador acull un dels casals de barri de Palma. | Lothar Velling

L'Àrea de Participació Ciutadana ha presentat aquest divendres el nou Pla estratègic de subvencions 2016-2019, en què aquestes seran bianuals per «donar més facilitats» a les associacions. D'altra banda, «s'obre la porta a la gestió cívica dels casals de barri», segons ha explicat la regidora de Participació Ciutadana i Coordinació Territorial, Eva Frade.

Segons Frade,en el moment de redactar el nou pla s'ha comptat amb la col·laboració de la Federació d'Associacions de Veïns de Palma, amb la qual «s'ha fet feina mà a mà».

Dues línies de subvencions

El pla contempla una via de subvenció per a associacions de veïns i les seves federacions dotada amb 250.000 euros anuals i una de nova per a la gestió cívica de casals de barri municipals, la quantia de la qual s'està perfilant. La valoració dels projectes es basarà «més en la qualitat que en la quantitat perquè les entitats puguin fer les activitats que més els hi agradin».

Informe general de justificació

Pel que fa a la justificació de les ajudes, ara se sol·licitarà un primer informe general amb els objectius i els resultats més el context pel qual volen desenvolupar l'activitat que demanen i un segon amb les activitats concretes les despeses de les quals s'hauran de justificar.

Total de casals de l'Ajuntament de Palma
L'Ajuntament de Palma disposa avui dia de 29 casals de barri. D'aquests, 14 tenen la gestió externalitzada; 12 la gestió en cessió d'ús per a associacions de veïns i 3 en cessió d'ús per a qualsevol entitat de forma puntual.

L'objectiu és que a finals de 2017 els 12 casals en cessió d'ús i els 3 en cessió d'ús puntual siguin gestionats i dinamitzats per les associacions veïnals. Pel que fa als externalitzats, s'aniran recuperant un cop acabin el contracte amb l'Ajuntament, segons ha informat Cort. «Amb aquesta nova gestió allò que fem és recuperar els casals per a la ciutadania dotant-los de la capacitat de realitzar activitats i dinamitzar el seu barri d'acord amb la sensibilitat de cada un dels nostres barris», segons ha afirmat
Frade.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.