Setmanari d'informació local - 138 anys

Feministes en Acció: «La lluita contra el terrorisme masclista ha de ser una qüestió d'Estat»

3856

Feministes en Acció ha organitzat aquest dissabte una 'plantada' reivindicativa a la plaça Espanya de Palma per reclamar major visibilitat a les demandes de les dones als programes electorals dels partits que es presenten a les eleccions del 26 de juny.


Segons ha explicat una portaveu de l'entitat la principal reivindicació és «que la lluita contra el terrorisme masclista sigui una qüestió d'Estat».

En aquest sentit, han incidit que les víctimes de la violència masclista sumen ja més de 800 des de 2003, una xifra similar a la de víctimes mortals d'ETA. Des de gener, s'han registrat 21 víctimes de violència masclista a Espanya fins al moment, segons dades del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat.

Així mateix, Feministes en Acció ha criticat que tots els candidats a la Presidència del Govern són homes i que «no s'està parlant de nosaltres» en la campanya.

En concret, el col·lectiu ha denunciat que «alguns partits mantenen que la igualtat està aconseguida ja» però «a l'hora de la veritat això no és així»: com a exemples, la portaveu ha citat la bretxa salarial entre homes i dones, les xifres del treball a temps parcial femení i que la cura de nins i persones majors «recau en les dones, que moltes vegades tenen una doble jornada laboral».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.