Setmanari d'informació local - 138 anys

La Plataforma de Jubilats vol denunciar per via legal el «robatori general i continuat» del copagament sanitari

3542
La Plataforma de Jubilats vol denunciar per via legal el «robatori general i continuat» del copagament sanitari. | Arxiu

La Plataforma d'Associacions de pensionistes i Jubilats de Mallorca es planteja demandar el Govern Balear actual, i el Govern Balear anterior, per «robatori general i continuat en el copagament sanitari».

L’entitat, segons ha recordat, el Sr. Nacho Garcia Pineda, Director assistencial de l'IB-Salut, de la Conselleria de Salut, va declarar no fa gaire, a la premsa, que si la bestreta per damunt l'obligació de pagament en el copagament sanitari no excedia els 10 euros cada mes, no retornaven la bestreta i n'explicava allò que, des del seu punt de vista, n'eren els motius.

La Plataforma, en aquest sentit, ha considerat que amb aquestes declaracions «vengué a confessar, idò, que des que es va instaurar el copagament el 2012, quan en el govern Balear hi comandava el PP i en Bauzà, i continuant ara que ja fa un any que hi comanda el PSOE i MES, amb el suport extern de PODEMOS, estan robant a la gent de manera continuada». 

«Començàrem a moure'ns perque la bestreta per a molta gent malalta i amb ingressos baixos, especialment és el cas de molts de jubilats però també d'alguns no jubilats, representa una càrrega insuportable», ha assegurat l’entitat. «En coneixem alguns personalment i, en conseqüència, estam segurs que n'hi ha moltíssims més: gent que amb 700 euros de pensió ha de bestreure prop de 200 euros cada més per medicaments, quan només li correspondria pagar-ne 8 pel copagament, bestreta que mai saben si els han acabat de refer, i que a vegades es torben molts de mesos a veure'n cap cèntim», ha afegit.

És per aquests motius que la Plataforma d'Associacions de Pensionistes i Jubilats de Mallorca, vol denunciar per via legal el Govern Armengol i l’ex Govern Bauzá «per robatori continuat a molts de pensionistes (com a mínim a 32.000 pensionistes i jubilats)».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.