Setmanari d'informació local - 138 anys

La vaga de fam que mai no existí (i altres mentides que s'han dit)

Guiem Amorós abandona la seva protesta després de confessar a Ona Mediterrània que menjava caramels i que, en realitat, està a l'atur

3530
Imatge de l'entrada a la Conselleria de Medi Ambient després de la partida de Guiem Amorós.

Guiem Amorós es presentava cada primavera a les proves per guarda forestal per cobrir la temporada d'incendis, la majoria de les temporades l'agafaven, unes altres no. Enguany no aconseguí la feina i ho atribuí a les proves de català. El 27 de maig es declarà en 'vaga de fam' i acampava a les portes de la Conselleria de Medi Ambient. Tot d'una les entitats espanyolistes com Ciudadanos, Fundación Jaume III i Fundación Circulo Balear començaren una campanya d'aprofitament polític del cas. S'hi feren fotos, feren les seves proclames habituals, vessaren els seus minuts d'odi contra la llengua pròpia de Mallorca i els faltà temps per fer-se filmar per la caverna mediàtica espanyola. Explicaven als vuit vents que Amorós «ha perdut la seva feina per no saber català».

La veritat ha resultat ser una altra: Amorós ha resultat ser un pobre impostor que, en realitat, com va confessar en una entrevista a Ona Mediterrània, menjava caramels i sucre. I mai no havia tengut la plaça de bomber.

Sis dies després de començar la seva protesta i després d'haver-se descobert la impostura, Guiem Amorós anunciava al seu perfil de FaceBook que abandonava la seva actitud.

Les mentides d'Amorós

  • Va dir que feia una vaga de fam i que no ingeria menjar. Després va confessar que menjava caramels i sucre.

  • Va dir que havia estat acomiadat i que havia perdut la seva plaça, després d'haver exercit 6 anys com a agent rural perquè no havia superat la prova de català. La veritat és que mai no va tenir aquesta plaça.

  • Afirma que el català no és llengua oficial a Mallorca. L'Estatut d'autonomia de les Illes Balears el desmenteix.

Pots escoltar l'entrevista sencera aquí:

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.