Setmanari d'informació local - 138 anys

Santa Eulària opta a rebre una subvenció del projecte Ciutats Intel·ligents

2972
El municipi de Santa Eulària des Riu opta a projectes de Ciutats Intel·ligents. | www.barcoibiza.es

L'Ajuntament de Santa Eulària des Riu ha passat el primer tall del Ministeri d'Indústria i optarà a rebre una subvenció del projecte Ciutats Intel·ligents per possibilitar que les iniciatives municipals incorporin noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) i millorar així la qualitat de vida dels ciutadans.

Segons el consistori, un tribunal ha considerat que el projecte de Santa Eulària, l'únic presentat de les Pitiüses i un dels tres de Balears, pot competir amb altres 80 propostes per aconseguir el finançament. En total, el projecte presentat per Santa Eulària des Riu té un cost aproximat de 1,8 milions d'euros.

El projecte presentat  consisteix a aplicar el sistema de telegestió i telelectura del consum d'aigua en tots els comptadors del municipi, uns 9.500 a totes les parròquies. Segons el consistori, s'aprofitarà la necessitat de renovar part dels mesuradors, de manera que facin una lectura més encertada del consum i així es durà a terme un millor seguiment i optimització de l'ús dels recursos naturals.

500 comptadors

Així mateix, ha recordat que altres 500 comptadors de la zona de Santa Gertrudis de Fruitera ja han estat substituïts per altres que permeten que el gestor del sistema pugui tenir informació a temps real del funcionament del sistema.

Els usuaris també poden accedir a aquesta informació a través d'un web o una App de manera que poden saber en cada moment quin és el seu consum. El sistema, a més de facilitar informació fiable sobre l'ús dels recursos, permet també detectar fuites amb més rapidesa i possibilita una facturació mensual, i no trimestral, de manera que es facilita el control de la despesa en els domicilis.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.