Setmanari d'informació local - 138 anys

Marta Fuxà: «Incorporarem clàusules lingüístiques en els contractes amb els proveïdors»

2916

La Conselleria de Transparència, Cultura i Esports, a través de la Direcció General de Política Lingüística, enceta aquest divendres, 29 d'abril, les activitats de celebració dels 30 anys de la Llei de normalització lingüística, aprovada pel Parlament de les Illes Balears el 29 d'abril de 1986.

En declaracions a Ona Mediterrània, la directora general, Marta Fuxà explicà que «Les jornades han de servir, en part, per a fer balanç», i explicà que «és una oportunitat per, entre tots, fer les valoracions oportunes» i creu que «podem valorar en què ha canviat la societat i la nostra llengua».

Fuxà explicà que «encara no arriba a dos mesos que hem recuperat els articles derogats per Bauzá i el marc legal que teníem vigent fa quatre anys».

Marta Fuxà explicà també que s'ha fet una edició amb el text de la Llei, amb totes les modificacions que s'han anat fent durant aquests trenta anys: «hem trobat necessari i interessant fer aquest edició, on es poden resseguir les modificacions, perquè sigui una eina pràctica».

Fuxà remarcà que «venim d'uns anys en que no hi havia direcció general de política lingüística i que fins al 2016 no hem tengut pressupost, hem partir de zero i hem hagut d'estructurar-nos, aconseguir personal, lluitar pel pressupost i posar en marxa projectes... però el cert és que il·lusió no ens en manca».

Pel que fa a la normalització de la pròpia administració, la directora general manifestà que «a nivell administratiu, encara ens cal avançar, tenim la intenció de fer un nou 'decret 100' (el que regulava l'ús de la llengua dels representants institucionals) i incorporar-hi clàusules lingüístiques en els contractes amb els proveïdors»

Pel que fa al paper en el procés de recuperació lingüística de la televisió autonòmica, explicà que «un dels motius de l'existència d'IB3 és, tal i com va explicar el seu director, Andreu Manresa, justament, contribuir a la normalització de la nostra llengua, juntament amb el de cohesionar les Balears».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.