Setmanari d'informació local - 138 anys

La figura d’Arnaldo Otegi tensa el Ple del Parlament

2892
La diputada del PP Maria Salom defensava la PNL proposada pel seu partit.

Era un dels punts que més controvèrsia i reaccions havia aixecat durant les hores prèvies al Ple del Parlament d’aquest dimarts. La Proposició No de Llei (PNL) presentada pel PP instava la Cambra balear a condemnar institucionalment la trajectòria política de l’històric dirigent de l’Esquerra Abertzale Arnaldo Otegi. Una PNL que, després d’un intent frustrat del PSIB d’arribar a un acord sobre un dels punts que contenia, no ha prosperat. El resultat de la votació; 32 vots en contra del PSIB, MÉS i Podem, 22 a favor del PP i Ciutadans i 3 abstencions del PI.

Previ a la votació, membres de tots els partits defensaven les seves postures no sense que això suposes un cert enfrontament entre els partits del pacte i el PP.  Com ja havien fet en les darreres hores, membres tant de MÉS com de Podem acusaven el PP de presentar aquesta iniciativa amb finalitats electoralistes.

I és que la proposició presentada pels conservadors al·ludia expressament al posicionament de MÉS i Podem sobre la figura d'Otegi i la condició que li atorgaven d’”home de pau”.

Llei d’indústria

Un altre dels punts que ha ocupat bona part del ple d’aquest dimarts ha estat una moció del Grup Parlamentari Popular relativa al moment del teixit industrial de les Illes Balears. Una proposta que ha estat aprovada per una unanimitat i que farà que el Parlament insti el Govern balear, entre d’altres, a elaborar la Llei d’indústria en un termini de sis mesos, fent-ne partícips tots els sectors i agents implicats. També l‘insta a elaborar el Pla d’indústria, amb la corresponent dotació pressupostària, en un termini de sis mesos, o a presentar, en el marc de la ponència parlamentària per a l’estudi i el desenvolupament de la proposta de reforma del Règim Especial per les Illes Balears, qüestions específiques per al foment del teixit industrial de les Illes Balears tenint en compte les condicions i particularitats de cadascuna de les illes.

La moció també inclou un increment en els pressupostos de 2016 per al foment a la contractació del sector industrial i a les línies a la formació dels treballadors d’aquest sector.

Lluita contra la precarietat laboral

En el torn de preguntes de control al Govern, el diputat de Podem Carlos Saura s’interessava per les condicions de feina “precàries” dels treballadors dels handlings dels aeroports de les Balears i sobre les mesures que prendria el Govern.  En el seu torn de resposta la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha anunciat que el Pla de lluita contra la precarietat laboral es tornarà a posar en marxa aquest estiu amb la contractació de més inspectors, passant dels 41 actuals als 52.

Pujada d’impostos

Una de les altres preguntes, en aquest cas formulada pel PI-Proposta per les Illes, feia referència a la possible pujada d’impostos a la comunitat. Una qüestió a la qual la presidenta Armengol, ha assegurat que "no és la voluntat" del seu Executiu i ha insistit que les Balears han d'aconseguir més ingressos mitjançant un finançament més just.

Armengol, a més, ha volgut remarcar que després de l’aplicació de la taxa turística no preveuen l’aplicació de cap altre impost.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.