Setmanari d'informació local - 138 anys

4.000 inscripcions per les proves de coneixements de català, un 40 per cent més que el 2015

2782

La convocatòria de proves de maig de coneixements de català ha registrat prop de 4.000 inscripcions, una xifra que suposa un increment del 40 per cent en relació a les de l'any passat.

Segons ha informat en un comunicat la Conselleria de Participació, Transparència i Cultura, aquest dimarts s'han fet públiques les llistes provisionals de persones admeses i excloses en la convocatòria de maig de les proves de llengua catalana que organitza la Direcció General de Política Lingüística.

A hores d'ara, encara que durant el període per esmenar errors en les inscripcions encara hi pugui haver algun canvi, hi ha 3.904 persones inscrites. En relació a la mateixa convocatòria de l'any passat, en què va haver-hi 2281 persones inscrites, l'augment és del 41 per cent. De fet, el nombre d'inscrits ha augmentat respecte a la convocatòria de gener d'aquest any, quan van ser gairebé 3.500 les matriculacions registrades.

La directora general de Política Lingüística, Marta Fuxà, ha explicat que "aquest considerable augment de la matrícula té molt a veure amb la voluntat del Govern de donar-li a la llengua catalana el tractament que li correspon com a llengua pròpia i oficial de les Balears: la recuperació de la Llei de normalització lingüística i, sobretot, de la Llei de la funció pública ", ha opinat.

Per nivells, els més demandats són el C1 (que registra 1.056 inscripcions) i el B2 (amb un total de 915 persones inscrites). Per illes, el 83 per cent de les matriculacions s'han registrat a Mallorca, un 8'7 per cent corresponen a Eivissa, les inscripcions de Menorca representen el 6'9 per cent del total, i finalment a Formentera s'ha inscrit l'1 ' 3 per cent.

Les proves escrites per als nivells B1C1 i llenguatge administratiu (LA) seran el dissabte 14 de maig, mentre que el 21 de maig es duran a terme les proves escrites per obtenir els certificats corresponents als nivells A2B2 i C2. Els exàmens es duran a terme, simultàniament, a Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.