Setmanari d'informació local - 138 anys

Les societats Melià i Riu neguen irregularitats empresarials a Panamà

2588
La família Escarrer va administrar des de 1985 comptes associats a una societat utilitzada com a «fideïcomís», a través del despatx Mossack Fonseca, per a l'administració dels béns de Gabriel Escarrer Juliá, segons publica 'El Confidencial'. | Francisco Guerrero

Melià Hotels International i RIU Hotels & Resorts han respost aquest dimecres a les informacions que relacionen les famílies propietàries de les dues cadenes, i als propietaris del Grup Martinón, amb societats 'offshore' a Panamà, i han assegurat que la seva situació es troba regularitzada «des de fa temps».

Les investigacions del Consorci Internacional de Periodistes de Recerca

La família Escarrer (grup Melià) va administrar des de 1985 comptes associats a una societat utilitzada com a «fideïcomís», a través del despatx Mossack Fonseca, per a l'administració dels béns de Gabriel Escarrer Julià, segons publica El Confidencial, després d'una recerca liderada pel Consorci Internacional de Periodistes de Recerca (ICIJ). Per altra banda, els germans Luis i Carmen Riu Güell (grup Riu) van comptar amb almenys dues societats irregulars a Panamà, també vinculades a Mossack Fonseca, segons desvetlla la informació publicada al mateix mitjà.

Les reaccions dels grups Melià i Riu

Fonts de Melià han explicat que aquest assumpte «concerneix estrictament a l'esfera patrimonial privada del president del grup». En el mateix sentit, el grup Melià va assegurar que la situació fiscal i patrimonial de la família Escarrer i del president del grup es troba «regularitzada»; amb la declaració «enfront de les autoritats tributàries dels comptes bancaris situats a l'estranger» i a l'empara de les mesures aprovades pel Govern.

Els representants de RIU van admetre que la companyia va treballar amb el despatx Mossack Fonseca, però han subratllat que «fa anys va deixar de treballar amb ells». Segons l’empresa, «RIU compleix amb les lleis tributàries tant a Panamà com a Espanya».

Les mateixes fonts van explicar que RIU, amb presència a 18 països, disposa de dos hotels a Panamà i per això també de «comptes bancaris i societats allà».

El Grup Martinón, que no compta amb establiments a Panamà, descarta realitzar comentaris de moment.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.