Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern inicia els procediments per declarar Es Trenc i el Salobrar de Campos nou parc natural

2470
L’àmbit de protecció del parc serà de 2.225 hectàrees marines i 1.448 hectàrees terrestres | Arxiu UH / T. Ayuga

El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, ha anunciat aquest dimarts la tramitació de l’Avantprojecte de llei de declaració del Parc Natural d'Es Trenc-Salobrar de Campos. Precisament aquest dimarts ha començat l’exposició pública i la fase d’al·legacions, la qual s’estendrà durant un període de 15 dies.

Per això el conseller Vidal s’ha referit a la jornada d’avui com un «dia històric», perquè es fa justícia amb «un dels espais més emblemàtics de les Illes Balears».

Àmbit de protecció i situació actual

Segons ha detallat Vidal, «l’àmbit de protecció del parc serà de 2.225 hectàrees marines i 1.448 hectàrees terrestres». Per altra banda, la directora general d’Espais Naturals i Biodiversitat, Caterina Amengual, ha exposat que «l’afluència massiva d’usuaris, els accessos incontrolats, la neteja inadequada de la platja i la manca de gestió integral de l’espai han fet retrocedir la línia de costa fins a 20 metres», entre el 1997 i el 2002.

Objectius del projecte

La pressió sobre els hàbitats i el risc d'incendis «es reduirà i es garantirà la seguretat dels usuaris». En aquest sentit, es preveuen quatre accessos i tres zones d’aparcament, amb un total de 1.500 places, calculades d’acord amb la capacitat de càrrega de la platja. Amb tot, l'Avantprojecte ha rebut el suport del GOB, que ja ha expressat la celebració i la necessitat de la iniciativa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.