Setmanari d'informació local - 138 anys

L’Ajuntament de Palma s’adhereix a la iniciativa '30 dies en bici'

2460
El 19 d’abril, Dia Internacional de la Bicicleta, se sortejarà una bicicleta entre tots aquells que hagin signat el compromís a Palma.

L’Àrea de Mobilitat, a través de la Societat Municipal d’Aparcaments i Projectes, posarà 30 bicicletes a disposició de la ciutadania per promoure la iniciativa «30 dies en bici», que consisteix a usar la bicicleta cada dia del mes d'abril amb l’objectiu de fomentar l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport dins la ciutat.

L'origen de «30 dies en bici»

La iniciativa és una proposta ciutadana sorgida a Mineapolis, Estats Units, el 2010. Biciutat ha decidit que Palma també estigui present en aquesta convocatòria que se celebra a tot el planeta.

Les persones interessades hauran de subscriure's al manifest i fer servir la bicicleta cada dia d’abril, mostrant'ho a través de les xarxes socials (twitter i instagram). Els ciutadans interessats en una de les 30 bicicletes que ofereix Mobilitat podran sol·licitar-les enviant un mail a info@smap.palma.es. Els participants rebran el vehicle, un sistema per ancorar-lo i un casc.

La bicicleta com a mitjà habitual

Segons Joan Mas, de Biciutat, «l’objectiu de la proposta és que la gent tregui la bicicleta de casa no només de forma esporàdica, sinó com a una forma de moure’s per ciutat, com a ciclista actiu i crític amb com la ciutat està preparada per als ciclistes».

Per a la directora general de Mobilitat, Josa Arola, «es tracta de crear l’hàbit». Arola afirma que «si s’usa la bici durant 30 dies, es pot descobrir que es tracta d’un mitjà de transport».

El 19 d’abril, Dia Internacional de la Bicicleta, se sortejarà una bicicleta entre tots aquells que hagin signat el compromís a Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.