Setmanari d'informació local - 138 anys

La nova llei d'impacte ambiental exigeix la consulta a la Comissió de Medi Ambient per als projectes de les Balears

2328
El 2013 va canviar la legislació estatal de manera que deixava «descol·locada» la normativa balear, en paraules del conseller Vidal, qui ha assenyalat que es va fixar un any per ajustar-la «però no es va fer».

El conseller de Medi ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal ha anunciat que el Consell de Govern ha aprovat aquest divendres el Projecte de Llei d'avaluació d'impacte ambiental per prevenir impactes ambientals negatius. El text obliga a demanar la consulta a la Comissió de Medi ambient autonòmica per als projectes que es vulguin desenvolupar a les Balears .

Vidal ha assenyalat que encara que l'informe de la comissió no és vinculant, si no es consulta, l'avaluació estatal serà nul·la de ple dret. En el mateix sentit, el projecte també pretén derogar la Llei que preveu un camp de golf a Son Bosc.

El projecte de llei continuarà la tramitació al Parlament, i derogarà i substituirà la normativa actual, que data de l'any 2006.

Ajustar la normativa

El 2013 va canviar la legislació estatal de manera que deixava «descol·locada» la normativa balear, en paraules del conseller Vidal, qui ha assenyalat que es va fixar un any per ajustar-la «però no es va fer». En aquest sentit, el projecte de llei que impulsa ara el Govern pretén ajustar la normativa autonòmica perquè «hi ha projectes admissibles en àmbit estatal, però que a Balears poden generar un impacte significatiu».

Aquesta modificació haurà de ser complida per qualsevol projecte que afecti al medi ambient a les Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.