Setmanari d'informació local - 138 anys

El PP denuncia que el Govern convoca un concurs sense el requisit de català

2158
Moment en què el Govern considera modificar la Llei de Funció Pública | CAIB

El Grup Parlamentari Popular ha criticat al Govern per haver convocat dissabte passat al BOIB un concurs de places de lliure designació en el qual no s'aplica la Llei de Funció Pública, que ha estat modificada per l'actual Executiu, que hi retorna el requisit del català.

Així ho ha assenyalat la diputada del PP Núria Riera, qui ha acusat al Govern de «falta de coherència» i de «falta de responsabilitat» amb la seva actuació en aquesta convocatòria que fa referència a caps de departament, caps d'àrea, places directives, segons ha afirmat.

La consellera d'Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, ha assegurat que «tenen la intenció que el concurs de trasllat es farà d'acord amb la Llei de Funció Pública que s'està tramitant i que demanarà el requisit de català per a l'accés».


Un cas anterior a la llei

No obstant això, Cladera ha assenyalat que el concurs al qual es refereix Riera «és un cas que ja s'havia iniciat abans» i que per tant, «ha seguit el procés perquè era necessari tramitar-lo amb relativa urgència per necessitat de servei». Tot i això, Cladera ha apuntat que també es tindrà en compte el català en totes les persones que es presentin.

La diputada del PP no ha acceptat aquest argument i li ha respost que «això és demagògia, no em digui que s'havia tramitat abans, pensem que és un frau o un sectarisme de cara als funcionaris».

Amb tot, Cladera ha afirmat que «tots els concursos que es facin a partir d'ara compliran amb el català com un requisit a l'Administració».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.