Setmanari d'informació local - 138 anys

Aurora Picornell al Teatre Principal

S'explica que l'endemà de l'execució d'Aurora Picornell, un líder falangista va passejar pel Molinar uns sostens tacats de sang.

L'obra de teatre Només quan plou recupera la causa de la roja del Molinar, Aurora Picornell, que junt amb les seves companyes va denunciar l'explotació laboral a què van ser sotmeses les costureres mallorquines i els companys obrers d'altres professions. Picornell va assenyalar amb noms i llinatges els explotadors amb una destresa literària que va manifestar ja als 16 anys, amb el pròleg de l'obra La mujer ¿es superior al hombre? La jove va coordinar la revista comunista Nuestra Palabra i cap el 1934 va centrar la seva activitat en recòrrer els pobles de Mallorca per compartir el relat testimonial d'una treballadora explotada en primera persona. Aurora Picornell va arribar a convertir-se en referent del moviment obrer balear i en conseqüència, enemiga de la Falange.

El projecte teatral d'Aina de Cos s'endinsa en aquesta història per reviure-la al Teatre Principal de Palma del 25 al 28 de febrer. L'obra és dirigida per Franz Arráez i interpretada per de Cos i els actors Joan Bibiloni, Carme Serna i Laura Pons, encarregats tots ells de recuperar la memòria de qui va reclamar unes condicions de treball dignes i va ser assassinada junt amb les seves companyes davant el cementiri de Porreres la nit de reis del 1937.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.