Setmanari d'informació local - 138 anys

El grup Bon Preu obté el III Premi Martí Gasull per la Llengua

1678

La cadena de supermercats Bonpreu-Esclat ha guanyat el 3r Premi Martí Gasull i Roig, lliurat al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. Els altres dos finalistes han estat el Grup Flaix i l’Associació de Treballadors Paquistanesos. El jurat ha valorat del guanyador que són «un exemple a seguir per a petites, mitjanes i grans empreses pel que fa a l’ús habitual de la llengua catalana en el món sòcio-econòmic. Des de l’etiquetatge dels seus productes al fil musical dels establiments».

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont ha afirmat durant l'acte que cal resoldre «la mancança del català en certs àmbits, com el cinema o la justícia». També ha recordat que, malgrat els atacs que ha patit el català al llarg dels anys, s'ha «resistit perquè hi havia parlants».

L'Assemblea de Docents de les Illes Balears va guanyar el premi el 1r any i Escola Valenciana, el segon.

Martí Gasull i Roig (Barcelona, 2 d'abril de 1969 - Manāslu, Nepal, 23 de setembre de 2012) va ser un activista per la llengua catalana i un dels fundadors i principal impulsor de la Plataforma per la Llengua. El premi 'Martí Gasull i Roig a l'exemplaritat en defensa de la llengua' es va anunciar el gener de 2013 per tal de recordar els valors que van guiar en Martí i alhora reconèixer aquelles persones i entitats que treballen en favor de la llengua catalana.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.