Setmanari d'informació local - 138 anys

Finestreta única per a l'energia renovable per l'autoconsum

1518

El Govern ha anunciat que, en els propers mesos, posarà en marxa una finestreta única per a simplificar i agilitzar els tràmits administratius per afavorir la instal·lació d'equips de Generació d'energia renovable per l'autoconsum.

Aquesta oficina forma part de les mesures del Govern per al foment de les energies renovables, que també inclou l'eliminació de la taxa administrativa de 70 euros imposada a aquelles instal·lacions de generació elèctrica per al consum propi de fins a 10 quilowatts.

Els pressupostos de la Comunitat per a enguany preveuen també incrementar fins a un 15% les deduccions fiscals sobre inversions per tal de millorar la sostenibilitat energètica en l'habitatge habitual.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha destacat aquest dilluns en un acte de recepció de quatre cotxes elèctrics prestats a l'Executiu per tres mesos, que és necessari «conscienciar la població de la necessitat d'incorporar energies renovables, tant en l'àmbit privat com en el públic».

De la seva banda, el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Joan Bonet, ha indicat que «a més de potenciar l'autoconsum en els habitatges de les Illes, també s'incrementarà la generació pròpia d'energia en edificis i instal·lacions públiques».

En concret, Durant 2016 es posaran en marxa instal·lacions d'autoconsum en alguns edificis del Govern com en el poliesportiu Prínceps d'Espanya, la residència Son Llebre i l'edifici del Pinaret.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.