Setmanari d'informació local - 138 anys

Noves dades en la lluita per reduir les desigualtats socials

1309

Les Balears s’han situat com la segona comunitat autònoma amb més despesa mitjana destinada a persones sense sostre. Segons l’Enquesta sobre Centres i Serveis d’Atenció a persones sense llar, les Illes varen aconseguir durant l’any 2014 una despesa mitjana de 615.781 euros. Aquesta quantitat supera de molt la mitjana de l’Estat espanyol, que va arribar fins als 278.063 euros.

L’estudi, publicat dilluns per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), situa en primera posició a Canàries (amb 874.079 euros) i les Illes se situen en segon lloc seguides de Catalunya (504.252).

Disminueix el nombre de persones ateses que exerceixen la prostitució

Les dades recollides a la memòria de la XADPEP (Xarxa d’Atenció a Persones que Exerceixen la Prostitució) asseguren que també l'any 2014 es va reduir el nombre de persones ateses.

Entitats socials com Casal Petit, Creu Roja i Metges del Món, van atendre a 2.020 persones que exerceixen la prostitució, el que suposa una disminució del total de persones ateses, en relació a les 2.212 persones ateses en el 2013.

Aquesta baixada podria explicar-se, per una banda per un desplaçament de persones per a exercir la prostitució a altres països de la Unió Europea. Per altra banda, també s’apunta que algunes persones han retornat als seus països d’origen, així com que cada vegada hi ha més persones que exerceixen la prostitució en ambients tancats, i per tant és més difícil que puguin arribar a ser ateses a les entitats.

Aquesta presentació de la memòria s’ha fet al voltant de la celebració del Dia Internacional contra el Tràfic de persones amb Finalitat d’Explotació Sexual, que se celebra aquest pròxim dimecres dia 23, i ofereix una visió clara de les persones que exerceixen la prostitució a Palma, ateses per aquests centres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.