Setmanari d'informació local - 138 anys

Jarabo: «Si no tenim la capacitat de participar plenament en els nomenaments i polítiques, es podria produir una ruptura amb el Govern»

1232

El secretari general de Podem a Balears i portaveu adjunt del grup al Parlament, Alberto Jarabo, ha advertit aquest dilluns que si la seva formació no té «capacitat, no només d'influir, sinó de participar plenament en els nomenaments i polítiques, es podria produir una ruptura amb el Govern, tot i que esperem que no sigui així».

En roda de premsa i preguntat per si es penedeixen de donar suport als partits que conformen el Govern, Jarabo ha admès que «a vegades tenim molts dubtes que aquesta confiança que vam posar per apostar per aquest Govern realment sigui tan eficaç».

«A vegades», ha afegit, tenen la sensació que «el Govern considera que nosaltres no existim o la nostra presència ha de ser menyspreada. Som la segona força del Pacte, hem de ser molt més escoltats», ha declarat Jarabo, que ha recordat que van establir una metodologia per arribar a acords i que, malgrat això, alguns nomenaments han sortit en premsa abans de consultar-se a ells.

«S'han saltat el pacte»

«No se'ns va consultar excepte en situacions puntuals, s'han saltat el pacte», ha declarat Jarabo qui, tot i això, ha admès que últimament els estan anticipant els últims nomenaments que s'han produït i que «comença a haver-hi una recapacitació».

Jarabo ha insistit que el seu grup no vol «influir» en els nomenaments, però sí «que aquests es facin de forma digna, transparent i que hi hagi perfils idonis i no hi hagi dubtes sobre els vincles del seu passat».

En aquest sentit, ha reiterat la petició de cessament de Francisco Fernández Terrés com a gerent del Servei d'Informació Territorial de Balears (Sitibsaen haver «fomentat que la crisi duri més del previst». «Si ara aquesta gent és recuperada i sabem amb quines inèrcies i vincles participen, els perills que aquest Govern com fins ara repercutirà en què no hi hagi un Govern de canvi», ha manifestat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.