Setmanari d'informació local - 138 anys

Canamunt i Canavall es banyen per unes festes populars

1185

Aquest diumenge a partir de primera hora de l'horabaixa la part alta de Palma s'anà tenyint progressivament de vermell, mentre que la part baixa s'anava poblant de persones de totes les edats, vestides de groc.

Els Canamunt es trobaren a la porta del Camp i des d'allà encetaren una marxa, acompanyada per una xaranga, cap al camp de batalla en que es convertiria el Parc de la Mar.

Els Canavall ompliren a vessa la plaça Drassanes i també es dirigiren al ritme de la música cap al punt de topada.

Sobre les 18 hores els dos bàndols, formats cada un d'ells per més de 2.000 persones, arribaren al Parc de la Mar, allà una sèrie de piscines de plàstic servien per repostar munició per als milers d'artilugis llança-aigua que duien els combatents, que cada vegada feien sentir els seus crits de guerra més forts.

El jutge Berga va fer un darrer intent d'aturar l'enfrontament, però mentre feia el seu parlament, una mànega d'aigua dels bombers va començar a esquitar tothom, les xarangues es retiraren del capdavant de cada un dels blocs, i ja no hi va haver res més a fer: les avantguardes de cada un dels bàndols es llançaren contra els altres i esclatà l'inevitable conflicte. Milers de persones es lliuraren a una batussa incruenta però que ho amarava tot.

Més d'una hora de combat va deixar els participants i la majoria de curiosos que només hi havien anat a mirar.... i una certesa: això no acabarà aquí.

Gran èxit d'aquesta nova iniciativa del col·lectiu Orgull Llonguet que ja va aconseguir animar les festes d'hivern de Palma, les de Sant Sebastià i que ara s'ha proposat reactivar les festes d'estiu de la Mare de Déu de la Salut.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.