Setmanari d'informació local - 138 anys

La jutgessa arxiva la denúncia contra l'exprior de Lluc Antoni Vallespir

1173
La jutgessa ha arxivat la denúncia contra Vallespir. | Arxiu

La jutgessa d'Instrucció número 5 de Palma, Ana San José, ha decretat el sobreseïment i l'arxiu de la denúncia per presumptes abusos sexuals d'un antic "blauet" contra l'exprior del monestir de Lluc Antoni Vallespir, perquè els fets denunciats han prescrit.

En la interlocutòria mitjançant la qual arxiva la causa, la jutgessa detalla que l'antic membre del cor de l'Escolania de Lluc va presentar la denúncia el 12 de març de 2015, per uns suposats abusos sexuals soferts entre 1993 i 1998, des que ell tenia 13 anys fins als 17, segons han informat fonts jurídiques.

Atès que el denunciat hauria comès els suposats abusos fent prevaler la seva situació de superioritat sobre la víctima, els fets serien un delicte d'estupre segons el Codi Penal de 1973, que prescriu als deu anys, i un delicte d'abusos sexuals d'acord a la llei de 1995, la prescripció del qual se situa en els quinze anys.

La jutgessa assenyala que el denunciant va aconseguir la majoria d'edat l'abril de 1998, moment a partir del qual s'ha de computar el termini de la prescripció. Fins a la data en què va interposar la denúncia haurien transcorregut tant els deu com els quinze anys que estableixen tots dos codis penals, pel principi d'irretroactivitat de la llei penal desfavorable. Contra la decisió es pot recórrer davant el mateix jutjat i davant l'Audiència de Palma.

L'antic membre del cor també va denunciar els presumptes abusos davant el tribunal eclesiàstic del Bisbat de Mallorca, que va obrir un procediment d'investigació prèvia, del qual es deriven les conseqüències previstes en l'ordenament intern de l'Església.

Davant la gravetat dels fets denunciats, el prior va presentar la renúncia el març passat i va ser apartat pel Bisbat de Mallorca de forma cautelar dels càrrecs diocesans com a prior del Santuari i rector d'Escorca i de l'exercici públic del seu ministeri a la diòcesi.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.