Setmanari d'informació local - 138 anys

L’Oficina Antidesnonaments obre les portes a Palma

El batle José Hila i el tinent de batle de Model de Ciutat, Antoni Noguera, han inaugurat aquest dimarts horabaixa aquest espai d’assessorament jurídic que establirà protocols amb els jutjats i comunicació amb els bancs

1039

Aquest dimarts el batle de Ciutat José Hila i el tinent de batle de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge digne han inaugurat oficialment l’Oficina Antidesnonaments al carrer Ferreria 9 de Palma. A l’acte també hi ha assistit altres membres de la corporació a qui Noguera ha agraït la màxima col·laboració per obrir l’oficina amb la màxima celeritat.

El batle José Hila ha destacat que amb aquesta obertura «es posa en marxa un dels projectes estratègics de la ciutat». Per la seva part Noguera ha ressaltat que «amb aquesta oficina i la coordinació entre les àrees de l’Ajuntament, serem capaços de donar una resposta ràpida i eficient al drama social dels desnonaments. Aquesta oficina serà una vertadera eina eficient i eficaç per aturar desnonaments».

El consistori preveu desenvolupar totalment la implantació de l’oficina durant els pròxims sis mesos i en tres fases. La primera fase, la que s’ha posat en marxa aquest dimarts, s’establiran protocols de relació amb els jutjats i protocols de comunicació amb els bancs, com també servirà per donar «resposta social a les persones amb més dificultats per dur endavant els seus projectes de vida». En aquesta primera fase també està previst que es convoqui la Taula de l’Habitatge.

La segona fase, prevista per al mes d’octubre, contempla concertar el funcionament de l’oficina amb la regidoria de Benestar i Drets Socials. La tercera fase preveu crear a través dels pressuposts «un autèntic parc d’habitatges de lloguer social per donar resposta i alternatives d’habitatge a les persones que ho passen dificultats».

L’equip humà de l’oficina està format per 2 tècnics llicenciats en Dret, 2 treballadors socials i un auxiliar administratiu. L’horari d’atenció al públic és de dilluns a divendres de 9 a 14 hores, i els dimarts i dijous de 17 a 19 hores a partir de la setmana vinent.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.