Setmanari d'informació local - 138 anys

Els tres punts que han centrat la reunió entre l’Assemblea de Docents i la Conselleria

El diàleg s’ha establert entre la Conselleria d’Educació i l’Assemblea de Docents amb la intenció de desconvocar la vaga indefinida

1004
Imatge d'arxiu d'una de les protestes del col·lectiu de docents. | Arxiu UH

El diàleg s’ha establert entre la Conselleria d’Educació i l’Assemblea de Docents amb la intenció de desconvocar la vaga indefinida dels docents que ja fa gairebé un any que varen convocar. Aquest dijous s’han iniciat les reunions entre la nova Conselleria, encapçalada per Martí March, i l’Assemblea de Docents, segons ha explicat Iñaki Aicart, un dels portaveus dels docents, aquesta primera reunió s’ha centrat en tres punts:

1. La LOMQE. Aicart ha manifestat que entre Conselleria i Assemblea hi ha posicions diferents, «nosaltres defensam un decret llei» mesura que l’executiu de March no hi està d’acord. També s’ha parlat del tema de les plantilles del professorat i les ràtios per aula. En relació a la LOMQEAicart ha expressat que les mesures preses fins ara per la Conselleria no aporten solucions tots els centres.

2. La vaga indefinida. Aquest ha estat un dels punts clau d’aquesta trobada, s’ha parlat del calendari de les negociacions, però sobretot s’ha negociat al voltant d'una de les demandes dels docents; la substitució immediata quan un docent es posa de baixa. En relació a aquest tema Aicard ha explicat que el document proposat per la Conselleria inclou mesures que havia redactat el comitè de vaga de l’Assemblea de Docents, fet que ha valorat positivament.

3. I el professorat concertat. Els docents de l’escola concertada, que segons el mateix Aicart, són uns dels «professionals més precaritzats» també ha centrat part de la reunió. Però ha estat el col·lectiu de l’Assemblea de Docents DesConcertats que ha duit a terme les negociacions. Aquest col·lectiu es reunirà, per separat, amb March la setmana que ve.

Convocada Assemblea de Docents per aquest dijous

D’altra banda aquest dijous horabaixa tindrà lloc a l'IES Pau Casesnoves d'Inca una assemblea de la plataforma per estudiar la proposta definitiva de la Conselleria relativa a la substitució immediata de les baixes del professorat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.