Setmanari d'informació local - 138 anys

Armengol proposa un «full de ruta» per aconseguir més competitivitat i combatre l’explotació laboral

954
Armengol presideix la primera reunió de la mesa de diàleg social al Consolat de Mar. | CAIB

La presidenta del Govern, Francina Armengol, després de la primera reunió amb les principals organitzacions sindicals i empresarials de les Illes, ha afirmat que el problema més greu de les Balears és, «sens dubte», la situació econòmica. Per això, proposa treballar en un «full de ruta compartit» per aconseguir més competitivitat laboral i de més qualitat, allargar la temporada turística, combatre l'explotació laboral i tornar a establir el Consell Econòmic i Social (CES).

A la reunió d’avui dimecres hi estaven convocats els sindicats CCOO i UGT, la CAEB i Pimem; per part del Govern hi ha assistit Armengol acompanyada del vicepresident i conseller de Turisme, Biel Barceló, i el conseller de Treball, Iago Negueruela. «Fa quatre anys que no hi havia aquest tipus de diàleg», ha manifestat la presidenta.

D'aquesta manera, Armengol ha afirmat que, per complir els objectius destacats, reorientaran conjuntament el model econòmic, perquè puguin «construir unes Illes Balears més justes i més solidàries». Per això, ha recordat a més que té el mateix plantejament que Barceló sobre l'ecotaxa, que es farà servir per reinvertir en el sector turístic i allargar la temporada.

Per part seva, Negueruela ha accentuat la importància de la reunió celebrada aquest dimecres. «Obrir el diàleg social ja és una de les nostres primeres mesures. Sempre que no hi ha hagut diàleg, s'ha generat crispació i s'han destruït les possibilitats de crear millor ocupació», ha assenyalat. Així, el conseller ha informat que a la seva Conselleria començaran a «determinar duplicitats i complicitats» per crear «òrgans més eficaços i ordenats».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.