Setmanari d'informació local - 138 anys

Maite Salord dirigirà el Consell de Menorca els dos primers anys i Susana Mora els dos següents

881
Salord durant la seva investidura com a presidenta del Consell de Menorca. | Menorca.info

Maite Salord, de MÉS, ha estat investida aquest dissabte presidenta del Consell de Menorca amb els vots a favor dels vuit consellers del seu grup, el PSOE i Podem. Els cinc consellers del PP han votat en contra i passen ara a l’oposició.

Salord ocuparà la presidència durant els dos primers anys de mandat, fins al juliol de 2017, quan serà rellevada per Susana Mora, candidata del PSOE. A l’acte hi ha assistit entre d’altres, el vicepresident Biel Barceló i els consellers Marc Pons i Esperança Camps.

La nova presidenta ha assegurat, durant el seu discurs, que el Consell és la casa de tots els menorquins i ha afirmat que la gent, els paisatge i la cultura constituiran l’eix fonamental de la seva acció política.
«Consell insular fort, màxim òrgan de govern a Menorca i un finançament fort, amb lideratge i capacitat de reivindicació», ha reclamat la nova presidenta. «Recuperar i garantir el benestar de les persones copejades per la crisi, que ha originat alts índexs d’aturs i precarietat, amb el creixement de les desigualtats socials», ha afegit.

Eivissa
Per altra banda, divendres a vespre, Vicent Torres va prendre possessió de la presidència del Consell d’Eivissa. El nou president va ser investit amb els vots a favor dels consellers del seu partit i dels tres consellers de Podem-Guanyem.

Durant el seu discurs va advocar per «construir una nova Eivissa» des dels canvis profunds en la manera de fer política. «Començam a fer efectiu el compromís d’encarar la nostra illa envers un nou destí, envers un nou horitzó», va assegurar.

La seva primera mesura com a president serà, segons anuncià, convocar la Mesa de l’Exclusió Social per elaborar un «pla de xoc contra la pobresa» i seguidament detectar les necessitats i assegurar una correcta planificació dels recursos.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.