Setmanari d'informació local - 138 anys

La CUP Palma critica el nomenament d'Imma Mayol com a gerent d'EMAYA

La formació 'recorda' els càrrecs que ha ostentat Mayol en el passat a Barcelona

866
Imma Mayol en una imatge d'arxiu. | Arxiu UH

La recentment creada Candidatura d'Unitat Popular de Palma (CUP Palma) ha emès aquest dijous un comunicat en el qual expressa la seva «preocupació» pel nomenament d'Imma Mayol com a nova gerent d'EMAYA. Des de la formació manifesten preocupació per aquest nomenament «perquè sabem com ha actuat quan ha gestionat un ens municipal».

En el comunicat asseguren que la futura gerent de l'empresa de neteja, aigües i clavegueram de Palma «és la responsable d'haver iniciat la privatització del que era l'Institut Municipal Parcs i Jardins a Barcelona». Expliquen que l'any 2005, a raó de la llei 57/2003 de Modernización de la Administración Local, l'Ajuntament de Barcelona va dur a terme «la conversió d’Instituts Municipals com el de Parcs i Jardins en Organismes Autònoms o en Entitats Públiques Empresarials Locals (EPEL). Una EPEL implica que encara que la titularitat segueixi estant en mans municipals, l’empresa tindrà una gran autonomia per externalitzar serveis, és a dir, cedir l’execució a una subcontracta».

Aquesta decisió, diuen, va estar envoltada «d'una forta oposició per part de les treballadores i els treballadors, que van arribar a presentar una querella contra la direcció de l'ens municipal per haver-los tancat i tapiat les portes dels locals sindicals. La presidenta de Parcs i Jardins aleshores era, efectivament, Imma Mayol».

Des de la CUP asseguren que «gràcies a la decisió de convertir Parcs i Jardins en una EPEL, amb dades del 2012, s’ha produït una descapitalització latent de la institució pública mitjançant la no contractació de personal necessari i l’externalització de serveis a empreses privades, arribant fins a un 30% de l’activitat total». La formació assenyala que esperen que aquest «no sigui el model que té preparat la futura gerent per a Emaya, com tampoc la mateixa política que dugué a terme contra els treballadors i treballadores de Parcs i Jardins» i recorden que «es va querellar contra cinc treballadors (tots del Comitè d'Empresa) per protestar contra el retard en la negociació del conveni i l'externalització de serveis en un acte públic on ella assistia».

Per últim des de la Candidatura d'Unitat Popular asseguren que Mayol «va actuar amb total connivència amb les reformes i canvis que es van aplicar a Barcelona durant els anys que va estar present a l'ajuntament (1999-2008): Fòrum de les Cultures (i tots els canvis urbanístics que suposà), l'Hotel Vela, el Museu DHUB o la Torre Agbar, aquests dos darrers a la plaça de les Glòries. També va protagonitzar el desallotjament d'un centenar de subsaharians que demanaven solucions a la seva situació en ple agost quan fou batlessa accidental».

Des de la CUP Palma volen expressar «els nostres dubtes davant aquest nomenament tenint en compte els antecedents de l'exregidora; pensam que si hi ha d’haver un canvi a la ciutat, no ho farem amb qui ha dut a terme accions contràries als interessos de la població d'altres indrets, especialment contra treballadors i treballadores».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.