Setmanari d'informació local - 138 anys

El jutge Castro podrà demanar l’ajornament de la seva jubilació

857

El titular del Jutjat d'Instrucció número 3 de Palma, José Castro, preveu acollir-se a la nova reforma de la Llei prgànica del Poder Judicial que amplia a 72 anys l'edat de jubilació dels jutges. Però el nou document legislatiu ha de ser aprovat pel Congrés dels Diputats abans del proper 20 de desembre, dia que el magistrat fa 70 anys (límit fixat en l’actuaitat per a la jubilació forçosa dels jutges).

Castro preveu cursar aquesta sol·licitud un cop la cambra baixa doni llum verda a la reforma i aquesta entri en vigor pocs dies després. La mesura s'inclourà en el Projecte de la LOPJ després que el grup parlamentari del PP al Senat presentés diverses esmenes en aquest sentit. La disposició dóna l'opció que els jutges sol·licitin, amb dos mesos d'antelació, una prolongació de la permanència en el servei actiu fins que compleixin, com a màxim, 72 anys.

D'aquesta manera, en cas d'acollir-s'hi, Castro podria prosseguir i concloure la instrucció del cas Palma Arena. Fa sis anys que tracta el cas que indaga la presumpta trama de desviament de fons públics a través de l'Institut Nóos, en què es troben acusats la infanta Cristina i el seu marit, Iñaki Urdangarin.

A més, un dels casos que Castro pretén concloure és el cas Over, considerat la ramificació de la trama Gürtel a les Balears, les investigacions del qual se centren en les adjudicacions suposadament irregulars amb què va ser afavorida Over Màrqueting i en el fet que part dels doblers públics que va rebre l'empresa hauria acabat en mans del PP balear, per la qual cosa s'indaga si es va produir un finançament il·legal del partit.

També en aquesta línia el jutge va obrir la peça 28 amb l'objectiu d'investigar la compra i reforma de la seu del PP, els pagaments haurien anat a càrrec d'empresaris afavorits amb l'adjudicació de diverses obres públiques durant l'última legislatura de Matas (2003- 2007).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.