Setmanari d'informació local - 138 anys

Tot pendent dels Consells

781
Francina Armengol i Biel Barceló en el Parlament. | Arxiu

El pacte d’esquerres es troba pendent de l’organigrama i la presidència del Consell de Menorca i el de Mallorca. MÉS, en aquest sentit, només donarà suport a la investidura de la socialista Francina Armengol si la representació institucional es troba repartida.

Fonts consultades del partit ecosobiranista han insistit que l’acord del pacte està supeditat a un repartiment equitatiu de les cambres. En aquest sentit, han recalcat que el PSIB no pot ocupar totes les presidències i que l’organigrama que s’ha de posar damunt la taula ha de reflectir la pluralitat que els ciutadans demanaren a les urnes. El pacte a més, ha d’incloure el compromís de millorar el finançament autonòmic.

Des de MÉS asseguren que es troben «tranquils» i a l’espera que els socialistes donin les passes adequades per garantir el canvi polític. Afirmen que les mesures que reclamen són de sentit comú i apel·len a la responsabilitat dels socialistes per fer efectiu l’acord.

Després d’un cap de setmana d’aturada, les forces polítiques es tornen a reunir aquest dilluns per tal de tancar els pactes a les institucions insulars. El principal escull, segons recalquen, és la direcció de la cambra insular de Menorca. Sigui com vulgui, les desavinences han deixat entreveure certa divisió dins l’esquerra que podria implicar conseqüències negatives per a la governabilitat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.