Setmanari d'informació local - 138 anys

Modificar el Pla Territorial i aturar la importació de fems, els reptes del nou Consell

Les tres formacions polítiques han acordat aquest divendres el programa de govern en matèria d'urbanisme, territori, carreteres i medi ambient

712

La reunió d’aquest divendres entre les tres formacions que aspiren a formar el Consell de Mallorca, MÉS, Podem i PSIB, s'ha acordat programa de govern en matèria d'urbanisme, territori, carreteres i medi ambient.

Els tres partits asseguren que «la incorporació de principis com l’ecologisme i la sostenibilitat han de ser objectius de l’acció del sector públic, però no únicament en l’àmbit de les polítiques de Medi Ambient o Territori, sinó que s’han d’incorporar i formar part de totes i cada una de les polítiques que es duguin a terme».

Els eixos d’aquesta nova política «cal fonamentar-los en un nou model, pactat entre totes les forces polítiques i socials per a garantir la pervivència i l’estabilitat de les noves accions en favor del territori».

Els principals acords als quals han arribat els tres partits són el de modificar el Pla Territorial i aturar la importació de fems de fora de Mallorca. A més les formacions es comprometen a «treure del calaix» el pla de gestió de la Serra de Tramuntana, seguint el document que es va elaborar durant la candidatura i que va ser consensuat amb la ciutadania. També s’impulsarà l’Agencia de Disciplina Urbanística de Mallorca, fomentant els convenis de cessió de competències dels Ajuntaments amb l’objectiu d’agilitzar el control i la conservació del territori de Mallorca. Redimensionar les infraestructures o redactar un nou Pla director sectorial de residus no perillosos de Mallorca, són algunes de les altres propostes que han sortit de la trobada d’aquest divendres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.