Setmanari d'informació local - 138 anys

La Infanta Cristina ja no és Duquessa de Palma

705
Europa Press

El Rei de l’Estat espanyol ordenava dijous vespre que sigui revocat l'ús del títol de Duquessa de Palma a la seva germana Cristina, imputada en el 'cas Nóos' que instrueix el jutge José Castro.

La Infanta està pendent que José Castro fixi la data per iniciar el judici contra ella com a cooperadora necessària de dos delictes fiscals,considerant que el seu paper va ser imprescindible perquè el seu marit, Iñaki Urdangarinpogués defraudar a Hisenda a través d'Aizoon, empresa presumptament 'pantalla' de la qual tots dos són propietaris.

L'Audiència de Palma ha de fixar la data de celebració del judici després de la decisió, fa sis mesos, d'obrir judici oral contra la infanta Cristina i Iñaki Urdangarin. Castro instrueix les indagacions al voltant del presumpte desviament de més de sis milions d'euros públics a través de la trama ordida entorn de l'Institut Nóos.

El jutge considera la Infanta cooperadora necessària de dos delictes fiscals, pels quals l'acusació particular demana una pena per a ella de vuit anys de presó, quatre per cada un dels delictes. 

El text publicat avui al Butlletí Oficial de l'Estat espanyol (BOE) és el següent:


Reial Decret 470/2015, d'11 de juny, pel qual es revoca l'atribució a Sa Altesa Reial la Infanta Cristina de la facultat d'usar el títol de Duquessa de Palma de Mallorca.

De conformitat amb el que disposa l'article 6 del Reial Decret 1368/1987, de 6 de novembre, sobre règim de títols, tractaments i honors de la Família Reial i dels Regents, he resolt revocar l'atribució a l’Altesa Reial la Infanta Cristina de la facultat d'usar el títol de Duquessa de Palma de Mallorca, que li va ser conferida mitjançant Reial Decret 1502/1997, de 26 de setembre.

Així ho disposo pel present Reial decret.

Donat a Madrid, l'11 juny 2015

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.