Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS acusa el PSIB d'enrocar les negociacions a l'Ajuntament de Palma

657

Les negociacions per arribar a un acord per a formar govern a l'Ajuntament de Palma entre PSIB, MÉS i Som Palma es troben «enrocades», segons els ecosobiranistes. El motiu, segons expliquen en un comunicat intern enviat a la militància, és la condició «irrenunciable» que imposen els socialistes de presidir la batlia i la no acceptació d'aquesta imposició per part de Som Palma.

Durant les darreres hores de la reunió d'aquest divendres les negociacions s'han centrat en el darrer dels documents necessaris per tancar l'Acord de Govern entre les tres forces polítiques, l'organigrama de l'Ajuntament. Des de MÉS acusen a Som Palma i el PSIB de mostrar «actituds poc generoses».

Segons els ecosobiranistes el PSIB-PSOE ha posat damunt la taula de negociacions una condició irrenunciable per a construir un govern de pacte i és la d’obtenir la batlia. Per la seva part, Som Palma es mostra reticent a conformar un govern si aquest està liderat pel PSIB-PSOE al capdavant de la batlia.

Ara mateix hi ha diverses opcions plantejades «per superar aquest escull però totes han estat condicionades pel requisit inamovible del PSIB-PSOE d’obtenir la batlia».

Fins el dia d'avui les negociacions entre Som Palma, PSIB-PSOE i MÉS per Palma havien avançat de forma «positiva, intensa i productiva». Les tres formacions han elaborat diferents documents que han evidenciat una entesa pràcticament total en el projecte que el futur govern de Cort ha de posar en marxa: Codi Ètic, Mesures Urgents per als primers 100 dies, Mesures a Cost Zero i avui s’ha tancat el Programa de govern. Cal remarcar que els representants dels tres partits «han mostrat una actitud col·laborativa des del primer moment amb un objectiu compartit: construir un projecte comú per Palma amb propostes valentes i transformadores».

Els ecosobiranistes consideren que «la millor opció per a un govern fort i estable per dur a terme polítiques valentes i transformadores a Palma és la d’un govern que inclogui les tres forces polítiques d’esquerres. Aquest és el nostre principal objectiu».

L'assemblea oberta de les tres formacions que s'havia de celebrar el pròxim dilluns, finalment, es posposa fins dimecres.


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.