Setmanari d'informació local - 138 anys

Darrers acords abans de tancar el pacte de govern de l'Ajuntament de Palma

Les assemblees dels tres partits, MÉS, PSIB i Som Palma, aprovaran dilluns els acords, el codi ètic, el funcionament intern i l'organigrama del futur pacte

652
Susanna Moll i José Hila (PSIB-PSOE), Antoni Noguera i Neus Truyol (MÉS), Aurora Jhardi i Miquel Comas (Som Palma) | dBalears

El PSIB, Som Palma i MÉS han presentat aquest dijous el que serà un dels seus projectes «prioritaris» de cara a la pròxima legislatura i que tindrà per objectiu rehabilitar l'edifici de Gesa per destinar-lo a espais de formació, noves tecnologies i creació d'empreses, convertint-lo en un immoble «autosuficient» econòmicament i mediambiental.

Així ho han donat a conèixer els líders de les tres formacions a la capital balear, Antoni Noguera (MÉS), Miquel Comas (Som Palma) i José Hila (PSIB), que han presentat altres propostes com la seva aposta per una Policia Local «de proximitat» i la creació d'una Oficina per a la Transparència que analitzi les diferents contractacions municipals que es duguin a terme per tal d'evitar possibles irregularitats.

Pel que fa a Gesa es refereix, Noguera ha manifestat que la rehabilitació es durà a terme amb fons municipals sobre la base de la Llei de Capitalitat i que, un cop transformat l'immoble, aquest s'autofinançarà amb les activitats que s'hi impulsin així com amb el lloguer de les seves plantes.

En declaracions als mitjans, el representant de MÉS ha apuntat que la pretensió de les tres formacions és vincular l'edifici a l'economia creativa i formativa, en la qual es fomenti més la concessió de microcrèdits des de la banca ètica en favor dels emprenedors.

Per la seva banda, Comas, ha fet declaracions referents a les propostes relacionades amb la Policia Local i ha advocat per la «dignificació» del cos davant dels «escàndols» que s'han produït al llarg d'aquesta legislatura i que es troben sota investigació judicial. No obstant això, ha apuntat que les mesures concretes s'especificaran un cop s'hagi confirmat l'acord de governabilitat entre les tres formacions i l'Ajuntament hagi estat constituït.

Els representants de les tres formacions han assenyalat que el programa ja està «pràcticament definit» i suposa una «mostra d'acord on es prioritzen les idees i els interessos generals». Serà dilluns que ve quan les assemblees de cada partit aprovin els acords, el codi ètic, el funcionament intern i l'organigrama del futur pacte.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.