Setmanari d'informació local - 138 anys

Renda mínima garantida i dació en pagament com a mesures a complir pel Pacte d'Esquerres

651

La segona reunió celebrada pel PSIB-PSOE, MÉS i Podem ha servit per confirmar que la renda mínima garantida serà una realitat en el primer trimestre del 2016, una vegada que s'inclogui en el pressupost de la comunitat de l'any que la partida econòmica que garanteixi la seva aplicació, que s'estima que podria rondar entre els 50 i 60 milions d'euros anuals.

Els assistents a la reunió han qualificat la mesura com una eina de«rescat social i ciutadà» que posaran en marxa i que es preveu que beneficiarà al voltant de 115.000 persones de les i que serà gestionada pels Consells Insulars , amb l'aportació del Govern.

Així ho han concretat els representants de les tres formacions en una roda de premsa celebrada aquest dijous per donar compte del transcurs de les negociacions que mantenen des de primera hora del matí amb l'objectiu d'establir les bases programàtiques del futur pacte d'esquerres a les Illes Balears.

Segons ha precisat la candidata de Podem, Laura Camargo, el nombre de ciutadans que podrien acollir-se a aquesta renda mínima garantida està estimada en funció de l'informe de Foessa, que apunta que el percentatge de persones en risc de pobresa / exclusió ronda el 30% a la Comunitat balear.

Modificar la llei per evitar els desnonaments

La trobada celebrada aquest dijous també ha servit per mostrar més propostes de caràcter social. Pel que fa als desnonaments, els representants de les tres formacions han apuntat la voluntat d'instar l'Estat a modificar la legislació perquè sigui una realitat la dació en pagament, i assumir mesures com la creació d'un servei d'intermediació per evitar la pèrdua d'habitatges.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.