Setmanari d'informació local - 138 anys

Cairn Energy renuncia a les prospeccions properes a Eivissa

629

L'Aliança Mar Blava ha avançat que Cairn Energy ha desistit i ha sol·licitat l'extinció dels seus permisos d'investigació d'hidrocarburs en aigües de la Mediterrània. Així ho ha anunciat l'entitat després de reunir-se amb responsables del Ministeri de Medi Ambient.

La directora general de Qualitat i Avaluació Ambiental i Medi Ambient, Guillermina Yanguas, i el director general de Sostenibilitat de la Costa i del Mar, Pablo Saavedra, han explicat a la delegació del Consell Insular d'Eivissa i de Mar Blava que el Ministeri de Medi Ambient ha sol·licitat al d'Indústria que confirmi que es tracta d'un desistiment, de manera que s'arxivi l'expedient que s'està tramitant per a la Declaració d'Impacte Ambiental.

El secretari tècnic de Mar Blava, Carlos Bravo, ha assegurat que, de moment, mantindran la denúncia presentada a final de maig davant la Fiscalia de Madrid pel retard del Ministeri d'Agricultura i Medi Ambient en la publicació de la Declaració d'Impacte Ambiental del projecte de Cairn Energy.

«La mantindrem fins que sigui oficial la renúncia de la petroliera», ha assegurat Bravo, afegint que «ni ho hem esmentat en la reunió amb el Ministeri. Quan es publiqui al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) la decisió de la promotora, és evident que la denúncia no té sentit».

Es mantenen més prospeccions. Seabird i Spectrum

Però el temor a les prospeccions al Mediterrani no decau, ja que, segons l'Aliança, el perill continua ara amb els projectes de Seabird al golf de Lleó, que, han insistit, s'estan tramitant de manera il·legal.

La delegació del Consell d’Eivissa i Mar Blava ha rebut informació d'un altre projecte de prospeccions que s'està tramitant. Pel que fa al pla de Sea Bird al golf de Lleó, el promotor ha demanat que es tinguin en compte tots els tràmits realitzats abans que fos arxivat i posteriorment reobert, a la qual cosa s'han oposat tant el Consell com Mar Blava, ja que consideren que s'ha de començar de nou. També han reiterat la petició del Consell i de tots els ajuntaments d'Eivissa d'estar-hi legalment personats.

Pel que fa al projecte de Spectrum al mar Balear, el mes d'octubre passat va començar el termini de 18 mesos que té el promotor per presentar l'estudi d'impacte ambiental i presentar-lo a informació pública.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.