Setmanari d'informació local - 138 anys

L’ASM demana el compromís immediat dels partits per ajornar l’aplicació de la LOMQE

L'Assemblea Sobiranista de Mallorca insta a tots els partits que estan en disposició de formar Govern que es «comprometin públicament a ajornar la LOMQE, tal com reclama l'Assemblea de Docents»

615

L'Assemblea Sobiranista de Mallorca ha emès un comunicat en el qual insta els partits que estan en disposició de formar Govern que es «comprometin públicament a ajornar la LOMQE, tal com reclama l'Assemblea de Docents». Els sobiranistes consideren que és un «deure inexcusable que els partits que demanaren l'ajornament al Govern del Partit Popular abans de les eleccions, ara facin aquest anunci com més aviat millor, a fi de donar tranquil·litat a les famílies i centres educatius de cara al curs vinent».

Des de l’ASM recorden que «la LOMQE, imposada en solitari pel Partido Popular, té entre altres objectius la retallada de competències educatives a les comunitats autònomes amb llengua i identitat pròpies, com és el cas de les Illes Balears». Diuen que «només per aquest motiu ja mereix la nostra repulsa més ferma».

Per altra banda asseguren que s'ha volgut implantar «precipitadament i sense consultar de forma adequada la comunitat educativa, cosa que ha comportat la petició d'ajornament per part del Consell Escolar de les Illes Balears».

Des de l’Assemblea Sobiranista manifesten que «si a més tenim en compte que té els dies comptats, com ho fa preveure el probable canvi de color polític al govern de l'Estat, és evident que la mesura més assenyada és no aplicar-la el curs que ve, com ja han anunciat que faran altres comunitats autònomes com Catalunya, el País Basc, Navarra, les Canàries, Andalusia o Astúries».

Per últim insten a tots els partits polítics que ara «negocien el futur govern deuen bona part del seu èxit electoral a les mobilitzacions dels docents i al suport de les famílies. Ara tenen l'obligació moral de no defraudar-los».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.