Setmanari d'informació local - 138 anys

Nova denúncia contra la Conselleria d'Educació per la manca de transparència en l'adjudicació a interins

508

L'Assemblea de Docents ha presentat una demanda en el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma  contra la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats.

El col·lectiu acusa la Conselleria de no haver presentat la documentació necessària per justificar la desaparició d'algunes places que s'havien publicat. Denuncien fins a un total de 43 irregularitats i també el fet que la Conselleria no n'ha volgut donar explicacions als demandats.

Segons l’Assemblea, el procés normal i legítim hauria d’iniciar-se amb la publicació de la llista de places vacants a la web de la Conselleria. A continuació els interins sol·liciten amb l’ordre que desitgin les places a les quals volen optar i finalment la Conselleria atorga les vacants en funció de la puntuació de cada interí/na.

Però els docents denuncien que les pràctiques de l’actual Conselleria s’allunyen del procés desitjat. Afirmen que cada any, apareixen i desapareixen places pels interins. En les adjudicacions pel curs 2014-15 l’Assemblea Docent ha detectat 43 irregularitats. A més, el col·lecctiu recorda que la Conselleria s’ha negat a presentar els expedients d’aquestes anomalies als demandants directament afectats.

Els docents recorden els escàndols derivats de l’arbitrarietat i les assignacions a dit d’alguns interins, i esmenten dos exemples molt recents: Enumeren en primer terme el cas Trobat , l'intent de la Conselleria de traslladar a Mallorca a un professor afí del PP amb plaça a Menorca i que va centrar la polèmica dimissió del director general d'Educació Miquel Deyá. I en segon lloc esmenten la «vergonyosa» reubicació a un centre de Palma del fill d’una funcionària d’Educació, la Sra. Carmen Haces.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.