Setmanari d'informació local - 138 anys

El PI se centra en el sobiranisme i l'autogovern en el seu acte central de campanya

Toni Pastor recorda als assistents que ell va plantar cara al PP «perquè malmenaven la nostra llengua»

423

El Trui Teatre de Palma s'ha tornat a omplir amb motiu de l'acte central de campanya del Pi-Proposta per les Illes. Entre els assistents s’hi trobaven els candidats a les principals institucions de Mallorca, Menorca i Eivissa, així com els caps de llista dels 41 municipis de Mallorca on el Pi presenta llistes electorals.

El president del Pi Mallorca i número 3 de la candidatura del Parlament, Josep Melià, ha estat l’encarregat d’obrir el torn d’intervencions. Melià ha destacat que ens trobam en un moment de canvis i «si no som capaços de posicionar Balears com a actor principal, potser no tornarem a tenir l’oportunitat de fer-ho»

Insistint en aquest aspecte ha dit recordat que «fa més de 30 anys que representam un paper secundari en el mapa polític espanyol i per això és necessari el Pi: per donar veu a tantes reivindicacions que tant PP com PSOE han deixat aparcades en un calaix».

Per la seva banda, el candidat del Pi a Palma, Antoni Fuster, també s’ha dirigit als assistents per explicar-los el model de ciutat que impulsarà a partir del 25 de maig: «Vull una Palma neta, propera a les persones, al costat dels qui ho passen malament, oberta a la mar, segura... una Palma feta des d’aquí. Perquè nosaltres no volem ni esperam ordres de fora».

Tot seguit, ha agafat la paraula Antoni Pastor, candidat al Consell de Mallorca. Pastor ha lamentat que durant els darrers 4 anys, la institució insular s’hagi convertit «en un element purament decoratiu». Per això ha promès que retornaran als Consells «el paper que mereixen com a figura clau de l’autogovern». «Completarem el traspàs de competències que marca l’Estatut d’Autonomia i el convertirem en l’autèntic ajuntament de Mallorca. Dotarem de recursos els serveis socials per garantir el benestar de les persones, especialment la gent gran i els infants en risc d’exclusió. Farem una institució transparent i participativa», ha sentenciat.

D’altra banda, Pastor ha encoratjat els assistents a plantar cara amb valentia: «Jo ho vaig fer. Vaig plantar cara davant aquells que malmenen la nostra llengua. I n’estic orgullós. No ha estat fàcil però paga la pena. Vos convid a fer-ho: plantau cara per allò que estimau!».

Finalment, Jaume Font ha estat l’encarregat de clausurar l’acte. El candidat del Pi al Parlament ha assegurat que els balears «volem ser tractats de manera justa i igualitaria respecte la resta de l’Estat. I els partits estatals han demostrat que no estan a l’alçada d’aquesta demanda».

Per això, Jaume Font ha demanat a la societat balear que d’una vegada per totes «doni una oportunitat a una força política nascuda a les Illes que no rep ordres de Madrid».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.