Setmanari d'informació local - 138 anys

La Simfònica denuncia tres càrrecs per prevaricació, falsedat documental i malversació

412

El comitè d'empresa del Consorci per a la Música de les Illes Balears (CMIB), conegut com a Orquesta Simfònica de les Illes Balears Ciutat de Palma, ha presentat una denúncia contra Marcelino Minaya, gerent del CMIBGregorio Marcus, exgerent del CMIB, i Ruth Sardon, cap d'administració del CMIB. La denúncia es formula pels suposats delictes de prevaricació, malversació de cabals públics i falsedat documental.

El comitè assegura en la denúncia que, l'any 2014, el comitè d'empresa del CMIB va rebre la taula salarial corresponent a l'exercici 2014 en la qual constava que la cap de Producció i la cap d'Administració, càrrecs propers al del gerent i designats per aquest lliurament, percebien gairebé per duplicat el complement corresponent a la Prefectura dels seus Departaments, ja que en lloc de percebre 592,28 euros com corresponia, era remunerat amb 1.126,82 euros per mes.

Els fets

L'increment es va posar en coneixement d'Inspecció de Treball, ja que vulnerava l'article 12 dels Pressuposts per a l'any 2014, que establia la impossibilitat d'incrementar les retribucions del personal.

Després de les investigacions Treball va dictar un informe en el qual constatava que la cap de Producció i la cap d'Administració, de forma injustificada i contrària a l'Acord de Viabilitat subscrit el dia 18 octubre 2013, així com al Conveni d'aplicació, estaven percebent uns imports superiors als pactats i legalment establerts.

En el mateix informe es constata que aquesta pràctica era habitual des de l'any 2008 i que fins a l'any 2014, s'havia procedit a ocultar el cobrament per duplicat dels complements. És a dir, entre els anys 2008 a 2013 a la taula salarial que des de Gerència, després de passar pel Departament d'Administració, s'elaborava i remetia al Comitè d'Empresa, no constava enlloc ni de cap manera que s'abonessin per duplicat complements a la cap de Producció ni a la cap d'Administració, ja que en aquestes taules només hi figurava un abonament.

La demanda també recull que no hi ha cap acta, ni el Comitè d'Empresa en cap moment ha estat informat, que s'aprovés aquest increment salarial que no té tot suport legal.

Tampoc la duplicitat de les retribucions no ha estat aprovada en Mesa Negociadora ni en la Comissió Paritària del Consorci per a la Música de les Illes Balears ni en cap altre òrgan competent, ni tampoc s'ha explicat la justificació ni aportat un sol document que acrediti qui, quan i per què va aprovar aquest complement pel qual tampoc es pot fonamentar en cap decisió legalment valida ni adoptada la retribució per duplicat.

Els denunciants, a més, asseguren que el fet que des de l'any 2008 s'hagi ocultat l'abonament del duplicat d'aquests complements n'acredita encara més la il·legalitat, ja que va caldre la confecció d'unes taules salarials incertes i falsificades durant més de cinc anys.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.