Setmanari d'informació local - 138 anys

La vaga d'estudiants es fa sentir a la UIB i als instituts de secundària

403

La vaga d'estudiants convocada pel SEPC i a la qual s'hi ha adherit l'Assemblea UIB, en l'àmbit universitari, ha desplegat el seu operatiu des de primera hora del matí. A les 7h els primers piquets començaven a organitzar-se. La darrera hora segons informacions de contrainfo.cat és que els piquets de la UIB s'han desfet a les 10h i ha començat el "passaclasses", on s'informarà els alumnes dels motius de la vaga i se'ls convocarà a la manifestació de les 12h a la Plaça del Tub.

Segons informa el twitter del SEPC, les primeres retencions de trànsit, provocades per les persones que volien accedir al campus amb vehicles motoritzats, han començat a crear-se minuts abans de les 8 del matí, coincidint amb l'inici de les classes i de la jornada laboral dels treballadors de la UIB. A les 9.30h l'embós ja arribava al centre comercial d'Ocimax. Des del SEPC informen que no hi ha hagut incidents especialment greus ni tensos entre piquets i les persones que no han secundat la vaga, excepte d'un motorista que ha envestit un grup d'estudiants que estaven intentant impedir l'entrada a la universitat. Pel que fa a la informació arribada des del twitter de l'Assemblea UIB, cap a les 9 del matí la policia ha entrat a les immediacions del campus i s'ha disposat a identificar els membres dels piquets de la vaga.

Secundària en vaga

Però la vaga no només s'està duen a terme a les instal·lacions de la Universitat de les Illes Balears. El SEPC també ha fet piquets informatius als centres d'educació secundària. Segons informa Aurora Morín, representant d'aquest sindicat, a les 9.30h el piquet informatiu composat per una trentena d'estudiants ja havia fet la meitat del recorregut que tenien previst. Han començat per l'IES Madina Mayurqa; quan han sortit d'aquest institut la policia ha començat a seguir el piquet i a partir d'aquest moment els ha «esperat a la porta de cada institut» on han anat. A més també es queixa de l'actuació policial per altres motius: «Quan érem dins l'institut Joan Maria Thomàs, la policia ens ha tret» i ha deixat veure el malestar dels vaguistes amb la pressió exercida per les forces armades. Al llarg del matí està previst que el piquet d'educació secundària arribi a l'IES Ses Estacions; després, al Politècnic; posteriorment, al Ramon Llull, i finalment a l'IES Joan Alcover. Precisament al costat d'aquests dos instituts, a la Plaça del Tub, hi ha convocada una manifestació a les 12h. Manifestació que és considerada l'acte central i principal de la jornada.

La representant del SEPC, Aurora Morín, s'ha mostrat molt satisfeta amb el seguiment de la vaga perquè «tot i estar en període d'exàmens els estudiants s'han mobilitzat», i ha afegit: «Quan entràvem a les aules vèiem que estaven pràcticament buides».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.