Setmanari d'informació local - 138 anys

Sóller perd l’ajuda de Turisme de 3,5 milions finançada amb fons europeus

El Govern denega la subvenció per manca de temps o per no tenir punts suficients

Un dels projectes descartats és la creació d’una sala polivalent al mercat municipal. | ARCHIVO

Sóller es queda de nou sense poder finançar sis projectes a partir de fons europeus. El Govern ha denegat una subvenció valorada amb 3,5 milions d’euros procedents dels fons Next Generation presentada per l’Ajuntament a la Conselleria de Turisme i que havien de servir per millorar el municipi. Segons l’informe al qual han tengut accés aquest setmanari, els principals motius que han servit per excloure les propostes com en altres municipis són la impossibilitat de desenvolupar l’actuació en el termini previst o perquè les actuacions presentades han obtingut pocs punts en la valoració tècnica.
La regidoria de Turisme, encapçalada per Sebastià Aguiló, en concret presentà les propostes a finals del mes de gener. Dins les actuacions que ha refusat el Govern hi havia el projecte de mobilitat sostenible, en el qual s’incloïa la compra dels terrenys per crear aproximadament 350 places per aparcaments dissuasius i la compra de busos llançadora per arribar al centre. Aquest projecte era el de més envergadura i s’ha exclòs «per la impossibilitat de desenvolupar l’actuació en el termini previst» que és fins al 31 de desembre de 2024.

Altres actuacions que han quedat per davall dels 7 punts del programa són el projecte de reforç de serveis de seguretat que suposava la compra de vehicles; motos; drons i tauletes i l’adquisició de biotrituradores. També queda descartat el finançament per al projecte de petit palau de congressos del Mercat Municipal i l’actualització de la plana web, així com el projecte d’instal·lació de pantalans flotants al mirall del Port.
Cal recordar que no és la primera vegada que la transformació del mercat municipal es queda fora d’una ajuda europea. De fet, és la tercera ocasió que l’Ajuntament perd l’oportunitat d’obtenir finançament per millorar aquestes instal·lacions municipals.
No obstant això, la proposta de resolució és provisional i indica que les entitats sol·licitants poden renunciar o presentar al·legacions a la direcció general de Turisme relatives a les subvencions per finançar actuacions per a la millora de la competitivitat i la capacitat d’adaptació del territori de les Illes Balears a l’àmbit turístic.

Explicacions
Per la seva banda el portaveu del PSOE, Jaume Mateu, ha exigit explicacions al regidor de l’àrea Sebastià Aguiló. Mateu considera que són uns resultats «molt negatius, ja que no és normal que els projectes presentats no arribin als mínims necessaris per poder obtenir finançament».
Si bé es tracta d’un resultat provisional, els socialistes acusen «d’incapacitat l’equip de govern i la gestió d’Aguiló, que no saben fer les coses amb un mínim de nivell com per tirar endavant projectes bons per Sóller», digué Mateu. Per aquest motiu, el portaveu socialista demanen que aclareixi els resultats de l’informe «i saber el per què no s’ha arribat al mínim de qualitat necessària per poder obtenir aquesta subvenció».

«Preocupat i frustrat»

El regidor de Turisme, Sebastià Aguiló ha manifestat estar «preocupat i frustrat» davant aquesta resolució «perquè no hi ha manera d’avançar amb cap projecte». El regidor considera que eren propostes molt importants per Sóller, per això «o al·legarem o demanarem explicacions a la Conselleria de Turisme», afirmà. Així, després de les festes, es posarà en contacte amb el Govern.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.