Setmanari d'informació local - 138 anys

La Fira de la Taronja posa en valor la 'canoneta' i altres varietats locals

Aquest dissabte s'ha celebrat la XIII edició de la Fira de la Taronja, un esdeveniment que obre també una Jornades Gastronòmiques dedicades als cítrics, que es prolongaran fins al dia 14 d'abril en els diferents restaurants.
La Fira de la Taronja es va iniciar a primera hora amb la sembra d'un taronger a la rotonda de la carretera del Desviament. El taronger, que dóna la benvinguda als visitants, va ser talat fa uns mesos en un acte vandàlic i ahir es va reposar en un acte simbòlic.
La Fira pròpiament dita es va desenvolupar al llarg del matí a la plaça Constitució on milers de visitants (els dissabtes ja està normalment plena) van poder gaudir d'un extens mercat de cítrics i productes relacionats, degustació gastronòmica oferida per diferents restaurants, demostracions de cuina de cítrics, tallers de còctels sense alcohol, rebostera i molt més. També hi va haver exposició de varietats locals de tarongers aportades per la Cooperativa Sant Bartomeu.
La novetat d'aquesta edició va ser el lliurament d'un premi a la millor taronja canoneta, premi que va recaure en el productor Pere Suau, de la finca Es Mas de Fornalutx. Van quedar finalistes les canoneta de ses Portes Vermelles i ses Tanques de Can Serra. El lot va ser després subhastat entre el públic davant l'Ajuntament aconseguint-120 euros per 30 quilos (a 4 euros el quilo), quantitat que es destinarà a una finalitat benèfica.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.