Setmanari d'informació local - 138 anys

Raixa aculll la Festa de l'Oliva i es va retre un homenatge a les dones collidores

Raixa va acollir dijous horabaixa la Festa de l’Oliva, un acte en el que es va fer per primera vegada un homenatge a les collidores d’oliva i que en unes dates molt significatives es va convertir en bona mesura en un homenatge a la dona treballadora.

L’acte havia estat organitzat per la DOP Olives de Mallorca. El president del seu consell regulador, Miquel Gual, destacà la vital importància del col·lectiu femení en el treball del camp pel que fa al sector olivarer ja que les dones foren peça clau de la feina de l’olivar fins que començà a recular el sector, ara altre cop en fase de recuperació.

Allà s’explicà, a través de diferents testimonis, la duresa de les condicions de treball i també la procedència de moltes dones d’altres municipis per anar a fer la collita, que donà peu al termini quasi despectiu de ‘gallufes’ amb el que se les etiquetava.

Entre les collidores que assistiren a l’acte i reberen l’homenatge hi havia Beneta Mas, Francisca Colom, María Font, Magdalena Sabater, Sebastiana Quetglas, Aina Cabot, Maria Conti, Isabel Quetglas, Francisca Suau Coloma Font, Antònia Matas, Francisca Llabrés, Margalida Ferrer, Joana Balaguer, Antònia Ferrer, Antònia Capó, Antònia Morey Margalida Morey, Catalina Pastor, Francisca Rosselló i Margalida Rosselló.

També es va fer una especial distinció a una família de Fornalutx compromesa amb l’olivar i la tradició que l’envolta. Així, el Consell Regulador va lliurar la seva insígnia a la família Vicens de Can Llegat, que va recollir Jordi Vicens, acompanyat de la seva dona Antònia Fornés, i dels seus fills i altres familiars.

A l’acte hi assistiren el conseller de Medi Ambient, Vicenç Vidal i el vice-president del Consell, Jesús Jurado.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.