Setmanari d'informació local - 138 anys

La Cooperativa rep el Premi Ramon Llull del Govern

La Cooperativa Agrícola Sant Bartomeu, entitat que enguany celebra el seu 120è aniversari, ha estat guardonada amb la màxima distinció del Govern de les Illes Balears: el Premi Ramon Llull.

L’acord va ser adoptat ahir pel Consell de Govern. L’executiu ha recordat que aquesta distinció té per objecte «honorar i distingir, de manera individual o col·lectiva, les persones físiques o jurídiques que han destacat dins el territori de les Illes Balears pels serveis prestats en els àmbits cultural, esportiu, jurídic, empresarial, cívic, humanitari, de la recerca, de l’ensenyament i lingüístic». L’any 2019 seran 11 les entitats i persones que rebran aquesta important distinció, entre d’elles la veterana entitat agrària sollerica. Se li atorga «en reconeixement d’una entitat capdavantera, no només a les Illes Balears sinó també a l’Estat espanyol, per la important tasca que duu a terme dins el món cooperatiu agroalimentari des de fa 120 anys»

La recepció del guardó va ser rebuda ahir amb «gran satisfacció» per l’entitat.

El Govern ha destacat que la Cooperativa de Sóller «és la primera que es creà a les Illes Balears i una de les més antigues d’Espanya» i ha recordat també que «al llarg de la seva història, ha treballat pel manteniment de l’activitat agrària i del territori a la serra de Tramuntana, i ha evolucionat i s’ha adaptat als canvis per oferir uns productes agroalimentaris de qualitat i per posar serveis de transformació, de formació i orientació a disposició dels seus 293 socis, dels municipis de Sóller, Fornalutx, Deià i Valldemossa, tots ells productors de cítrics, oli d’oliva i olives».

El Govern també destaca que l’entitat guardonada «ha impulsat la creació de les denominacions d’origen Oli de Mallorca i Oliva Mallorquina i de la marca de qualitat Cítrics Ses Marjades, en les quals ha tingut i té un paper molt actiu. També valora «la creació de l’Associació Capvespre per al desenvolupament local, de la qual formen part diferents sectors econòmics i socials».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.