Setmanari d'informació local - 138 anys

El futur dels pins del camp del Port, en mans dels tècnics

La regidoria de Medi Ambient ha encarregat un estudi tècnic per determinar si uns grans pins que hi ha al camp d’esports del Port de Sóller representen algun perill per possible caiguda. Aquests pins estan situats just al davant del col·legi públic Pere Cerdà i molt a prop del solar municipal que aviat va a servir per ampliar el pati de l’escola.

Va ser l’agrupació local del partit Ciutadans que va cridar l’atenció en les xarxes i mitjançant un comunicat del «perill» que representaven aquests arbres per als vianants i per al col·legi. No obstant això ara ha estat el mateix centre escolar qui s’ha dirigit a l’Ajuntament expressant els seus temors.

El regidor de Medi Ambient, Josep Ll. Puig, afirma que «serà un estudi tècnic qui determini la potencial perillositat i, en tot cas, les solucions a adoptar». De moment s’ha encarregat el pressupost a una empresa especialitzada.

Puig ja va ordenar fa unes setmanes la tala de diversos arbres centenaris, en aquest cas al centre de Sóller, rebent algunes crítiques tot i que assegura que «també hi havia un informe previ que aconsellava la seva eliminació». En el cas del Port el solar on se situen és privat però l’Ajuntament té cedit el seu ús des de fa anys i s’encarrega del manteniment. La majoria de pins d’aquest recinte són molt alts però els seus troncs no tenen molt gruix, el que unit a la seva inclinació cap al edifici escolar ha accentuat la preocupació.

Alguns usuaris i veïnats de la zona han alertat del gran perill que suposen els exemplars i asseguren que alguns d’ells «no cauen perquè els aguanta el paretó del camp». Efectivament es pot veure com en alguns punts tancament del recinte ha petit l’efecte del gran pes, ja que es tracta d’exemplars molt grans i amb una copa molt carregada. En cas de caiguda els efectes serien devastadors per la qual cosa des del Port s’adverteix de la «urgència» de prendre una determinació, al menys sobre els arbres més inclinats cap a la via pública.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.