Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

Descobertes noves obres de Tòfol 'Salero' entre els telons 'oblidats' del Defensora

Tècnics contractats per l’Ajuntament, operaris municipals i membres i col·laboradors de la societat Defensora van procedir dilluns al «rescat», dels telons, bambolines i altres elements de l’antic teatre, per seleccionar les peces de valor patrimonial i posar-les a bon resguard durant les obres.
Segons Joan Oliver, directiu de l’entitat, «al gener es procedirà a la seva neteja i embalatge i es traslladaran al magatzem del teatre Principal de Palma fins que finalitzi la rehabilitació».
Oliver va avançar que «probablement els telons pintats per Tòfol Pizà Salero seran diversos, quan fins ara es creia que només havia un».

Redescobriment

L’actuació realitzada dilluns ha permès el redescobriment de varis telons que havien romàs en l’oblit i que segons els primers indicis també podrien ser obra del conegut pintor Cristòfol Pizà ‘Salero’, Fill Il·lustre de Sóller.
Tot i les reserves fins que es pugui confirmar, el tècnic aportat per la Societat Defensora, bon coneixedor de l’obra de ‘Salero’ va apreciar l’autoria en les característiques de les pintures. Una d’elles representa un bosc i una altra una façana.
A més, segons s’ha pogut constatar, les obres es troben en bon estat de conservació i no s’estima que la restauració sigui tècnicament complicada. Els principals desperfectes han estat provocats per l’acumulació d’excrements de colom sobre les teles i les pintures. A part del ja conegut han aparegut com a mínim tres telons mes atribuïts al mateix autor, alguns d’ells de gran qualitat.
Passat fetes començarà la neteja de les peces in situ, neteja prèvia al seu emmagatzematge.
D’altra banda l’empresa que s’ha adjudicat la primera fase de les obres del teatre ja ha estat aquesta setmana a Sóller per fer el replanteig i l’actuació començarà d’aquí a pocs dies.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.