Setmanari d'informació local - 138 anys

El PP veu "electoralista" el conveni amb IBISEC per invertir tres millons a les escoles

Un Ple extraordinari ha aprovat aquest divendres ahir la formalització del Conveni amb l’Institut Balear d’Infrastructures Educatives (IBISEC), l’Ajuntament i Sóller 2010 per al finançament i l’execució de distintes obres d’ampliació i reforma en els centres educatius públics de Sóller. A la vegada el mateix conveni contempla el retorn del deute que Sóller 2010 té amb l’IBISEC per la construcció de l’aparcament soterrat davall el CEIP Fossaret, quan es construí el centre.

Tal i com ja es va informar el Govern es compromet mitjançat aquest conveni a invertir gairebé tres milions durant els propers tres anys mentre que Sóller 2010 en tendrà vuit per retornar el deute.
Durant el debat de la proposta d’acord, Maria Creu Ensenyat (PSOE) ha defensat que aquest conveni s’ha fet necessari «per la manca continuada de manteniment durant anys», especialment perquè l’Ajuntament -a qui correspon el manteniment en el cas dels centres d’Infantil i Primària- «no ho pot assumir, sobretot per limitacions de personal i per cost». Recorda que amb les actuacions es veurà beneficiada un població escolar de 1.065 alumnes.

Però per al Partit Popular aquest conveni «es fa per electoralisme i teatre davant la comunitat educativa ja que mentre que l’Ajuntament es compromet a tornar el deute res no vincula les actuacions que contempla a partides pressupostàries dels proper Govern Balear».

Divisió

Però la nota del Ple ha estat la intervenció de la regidora de Participació, Laura Celià (MÉS) que ha intervingut per explicar que «no donaria suport al conveni per manca de participació en la selecció dels projectes a realitzar. Celià lamenta «que s’hagi deixat defora el CEIP Ses Marjades i l’escola d’Adults, dos projectes en els que m’he posicionat públicament a favor i que no han estat inclosos en el Pla d’inversió».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.