Setmanari d'informació local - 138 anys

El túnel ja és gratis: Globalvía s'avança al Consell i aixeca les barreres

Un dia abans que el Consell assumeixi la gestió del túnel, la societat concessionària es va avcançar ahir unes hores i va obrir per pròpia iniciativa les barreres a tots els usuaris. En una nota de premsa assegiuraren que ho fan "com a gest d'agraïment i comiat a tots els usuaris de la vall durant els 20 anys en què ha vetllat per la seva seguretat, per un trànsit més còmode i ràpid travessant la serra de Tramuntana".

Globalvía aprofita per recordar que "precisament aquesta falta d'alternativa pràctica per als conductors ha estat la que ha dut el Consell a decidir el rescat de la infraestructura". L'empresa admnet que aquesta és una "potestat que l'administració si concorre l'interès públic". Així i tot recorda que part de la concessionària s'ha presentat oposició en tribunals tant per la justificació legal d'aquest interès com per la xifra del rescat al no respectar les regles que el contracte i la legislació estableixen".

Les barreres s'havien d'aixercar oficialment aquesta mitjanit en un acte institucional presidit per Francina Armengol, Mercedes Garrido i Miquel Ensenyat que haguésssin estrat els primers en travessasr gratuïtament la galeria. Ja no seran els primers. Tots els conductors ja ho han pogut fer des d'aproximadament les tres del capvespre.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.