Setmanari d'informació local - 138 anys

Sóller al·lega contra el decret de posidònia per deixar a fora la badia

El Pacte ha aprovat presentar al·legacions a l’esborrany del decret de protecció de les praderies de posidònia elaborat per la conselleria de Medi Ambient i actualment a exposició pública prèvia.

Tal i com vam informar en la passada edició aquest decret, si s’aprova tal com s’ha redactat, no permetria protegir les praderies que queden a la badia de Sóller degut a la seva petita extensió.

Segons es diu a l’al·legació, «un cop examinat el Projecte de Decret, ens preocupa especialment la manca de protecció de la posidònia del litoral de la Serra de Tramuntana quan des de fa temps hi ha la petició d’una Reserva Marina». L’Ajuntament considera que també s’han de protegir aquelles zones de posidònia de petites dimensions».

Recorden que la badia de Sóller l’ecosistema «es troba degradat i en perill tant per la pressió de les platges urbanes com pel fondeig incontrolat dins el mirall d’aigua; per la qual cosa creim que les zones petites de posidònia no sols s’han de preservar sinó que s’ha de treballar per la seva restauració».

Per la seva part la portaveu de Guanyem s’ha sumat a les critiques del projecte de protecció. Susana Sina recorda que Guanyem «s’ha posicionat des del principi amb la protecció de la posidònia, a més de limitar el fondeig i altres millores del port». Sina demanà poder revisar les al·legacions abans de que s’enviïn a Medi Ambient i que es convoqui una comissió específica sobre el tema.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.