Setmanari d'informació local - 138 anys

Can Dulce lliurà a Josep A. Morell González el "Reconeixement de Mèrits"

El mestre jubilat i investigador de la història local, Josep Antoni Morell González, va rebre el dia de la Fira a can Dulce el «Reconeixement de Mèrits» que aquesta entitat atorga anualment a les persones o entitats de Sóller que han destacat en la seva trajectòria personal o professional.

L’acte va comptar amb una gran assistència de públic ja que Josep A. Morell, que s’ha dedicat a la docència durant més de 40 anys, és una persona molt coneguda i també apreciada pels seus ex-alumnes. Precisament un d’ells, l’historiador Antoni Quetglas, va ser l’encarregat de llegir els mèrits de l’homenatjat, la qual cosa va fer en un parlament en el que va destacar que Josep A. Morell «reuneix mèrits de sobra per rebre aquesta distinció, una distinció que reconeix els seus 43 anys dedicats a la docència i a la investigació històrica i que han fet que sigui estimat i valorat per tots els qui han estat alumnes i companys seus».

Quetglas recordà que Sóller «ha tengut docents carismàtics que han deixat petjada, dedicats a la seva vocació i a la formació del jovent solleric entenent que l’educació és un dels pilars bàsics de tota cultura i societat. Estic ben convençut de ‘don José’, com el coneix tothom al poble n’és un d’ells per mèrits propis».

Després de relatar breument la trajectòria professional de Josep A. Morell, que començà a fer feina al col·legi Sant Vicenç de Paül de Sóller, el 1974, just acabats els estudis de magisteri, així com la seva faceta d’investigador, especialment dels temes de l’església de Sóller «que l’han dut a publicar nombrosos articles i llibres».

Entre grans aplaudiments, Josep Morell va rebre finalment la distinció de mans de Guillem Bernat, membre de la directiva de Can Dulce. Després va dirigir unes paraules d’agraïment als presents i agraí la distinció rebuda llevant mèrit a la seva dedicació professional i vocacional.

L’acte finalitzà amb un concert de música antiga i un refresc.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.